TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Axenstar - 2011 - Aftermath

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 30, 2011 0 коментара

 

Стил................: Power Metal
Държава.............: Швеция
Лейбъл..............: Ice Warrior Records
Отнема..............: 46 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/axenstarmetal

Сякаш вчера беше, когато за пръв път чух Axenstar през 2005-та с албума им "The Inquisition". Година по-късно те пак издадоха албум и оттогава до днес - мълчание. Странно е как цели 5 години отминаха толкова бързо и как от 2009-та насам се носят слухове за този прословут наследник на "The Final Requiem". Групата претърпя няколко промени в състава, случили се без излишен шум (тогава още не бяха на мода СРС-тата, явно затова) и в днешния си състав момчетата са записали един силен и модерен пауър/хеви метъл албум, при това в най-добрите традиции на жанра в Европа. "Aftermath" влиза в ушите приятно като мокра клечка (за уши, не за зъби) и дава да се разбере, че Axenstar още си ги бива и още могат да вадят албуми с качествен звук, солидни китари и барабани и небанални вокали. Накратко, феновете на жанра ще харесат този албум с основание, освен ако не очакват 8-минутни сола и истерични 3-минутни сопрано писъци в горно "до". Само от чиста долнопробна критичност ще спомена, че и този им албум не минава без някои недостатъци и кахърни песни, но нека този, който вади винаги перфектни албуми да хвърли първия камък!

+ + + + Плюсове.......:
Ако ви се слуша модерен пауър/хеви метъл - това тук е едно много добро решение.
Добър саунд с равно (по сила) звучене от всички инструменти и вокали.
Зарибяващи мелодични пасажи и цели песни.

- - - - Минуси........:
Няколко идеи повече клавишни щяха да дойдат добре.
Малко епичност и една идея повече хъс - също.
На доста места липсва динамика.

Подходящо за фенове на:
Power Quest, Altaria, Celesty, Derdian, Dreamtale, At Vance и др.

-=8/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Axenstar - 2011 - Aftermath"