TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Stratovarius - 2011 - Elysium

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 14, 2011 0 коментара


Стил..................: Melodic Power Metal
Държава...............: Финландия
Лейбъл................: Armoury Records
Отнема................: 56 минути

Кой каквото ще да си говори, "Elysium" е уверена крачка напред за Stratovarius. Тимо Котипелто и компания недвусмислено дадоха да се разбере, че нито Тимо Толки им липсва, нито качеството е на път да спада. Първото доказателство беше "Polaris", ето го и следващото. "Elysium" е албум с високо темпо, запяващи се песни, страхотен китарен звук и открояващи се клавишни. Изобщо, ако не сте болен фен на мазните телеса на Тимо Толки, който напоследък е по-непостоянен от току-що дошла от селото в големия град студентка-нимфоманка, няма да има как да отречете достойнствата на "Elysium". Единствено няколко слаби и по-еднообразни момента както и странният 18-минутен епос в края могат да развалят цялостното впечатление за динамика и разнообразие, но като цяло албумът си струва да се купи (от някое по-евтинко местенце, ако може).

+ + + + Плюсове.......:
Динамика.
Силни клавишшни.
Минава неусетно.
Запомнящи/запяващи се припеви

- - - - Минуси........:
Еднообразие в темпото на няколко места.
Прекалено дълъг и малко странен епос за финал.
Няколко излишно удължени трака.

Подходящо за фенове на:
Helloween, Sonata Arctica, Revolution Renaissance, Hammerfall и др.

-=8/10=-

Categories:

0 Response for the "Stratovarius - 2011 - Elysium"