TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Deadlock - 2011 - Bizarro World

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 26, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Lifeforce Records
Отнема....: 40 минути

www.myspace.com/deadlock

Deadlock са ми слабост. И все пак очаквах "Bizarro World" да се окаже някакво свирепо разочарование след странната посока, в която пое групата със странния, но все така добър "Маnifesto". Е да, ама не. Албумът надмина очакванията ми с няколко пункта, въпреки цялата помия, която се изля върху него от знайни и незнайни критици. Причини - бол. На първо място, великолепният глас на Сабине се е шлифовал още повече и вече ме кара да настръхвам при всяко нейно включване. Направо да не повярва човек колко красиво и запленяващо пее тази симпатична млада дама, съпруга и майка... Второ, често оплюваният Йоханес (екстремни вокали) също върши перфектно работата си, редом с другите момчета в групата. Трето, всеки има уши и може да чуе колко добре е пипнат (откъм продукция) всеки един звук в албума, колко силно е налице типичната немска подредба и как тя контрастира с привидния хаос, царящ в "Manifesto". Само 2-3 малки подробности ми направиха не особено добро впечатление като поставянето на полу-баладична песен на 2-ро място в траклиста и цял един излишен инструментал-прелюдия, който няма никаква връзка с каквото и да било до момента в албума. Някои биха се възмутили и от дръм енд бейс елементите в "Renegade", а други и от доста Evanescence-ската балада в края. Да, само че тя е перфектен завършек на един почти перфектен албум, особено с прекрасния глас на Сабине (ако още веднъж го спомена - запушете ми устата с пържола). Така че всичко това са си чисти бели кахъри. "Bizarro World" е толкова свеж, мелодичен, тежък, удрящ, въздействащ и запомнящ се, че не възнамерявам да си кривя душата и да му търся кусури. Сами ще се убедите в думите му щом го чуете. А ако на някой му се струва, че групата е станала прекалено лека, лигава, захаросана или каквото и да е там "тру-метълско" твърдение, нека се сети, че една банда няма как винаги да прави едно и също. И слава Богу. Никой не ви кара да го харесвате. Но вие, които усещате в себе си, че музиката на Deadlock е музиката за вас - ще разберете за какво говоря и защо оценявам така високо този иначе толкова критикуван албум.

+ + + + Плюсове.......:
Страхотни вокали от Сабине!
Запомнящи се на мига мелодии и текстове.
Разнообразие - мъжки/женски вокали, сола, електроника...
Изключително въздействащ!

- - - - Минуси........:
Мястото на "State of Decay" просто не е на тази позиция в траклиста...
"Alienation" е напълно излишна прелюдия.

Подходящо за фенове на:
Scar Symmetry, Evanescence, In Flames и др.
Автор: Stahli
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Deadlock - 2011 - Bizarro World"