TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Architects - 2011 - The Here And Now

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 21, 2011 3 коментара


Стил................: Metalcore/Post-Hardcore
Държава.............: Англия
Лейбъл..............: Century Media
Отнема..............: 43 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/architectsuk

Разочарование за мнозина и стъпка в правилната посока според други... но Architects вече не правят Mathcore. Пичовете са се опитали да постигнат нещо различно и мащабно с "The Here And Now", като още на първо слушане си личи, че това не е просто поредният мелодичен метълкор албум. Буквално в първите минути започвате да си мислите, че ще чуете нещо епично, една завършена история. И наистина, песните сякаш вървят в много сполучлива последователност, с леки (и доста не-метъл) отклонения и малко странно звучене тип "Bring Me The Horizon". Нарочно правя сравнението, защото "The Here And Now" адски много ми напомни на епоса на BMTH "There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret". Също като него "The Here And Now" става прекалено шумен по някое време, прави чести "лирични спадове" (или както там се нарича преминаването от тресня към скимтене) и звучи мрачно, тъжно и меланхолично, горе-долу като блус на Буги Барабата, но в метълкор вариант. Явно е търсена по-специфична публика за албума и това са хора, слушащи именно разнообразни и не осоебно традиционни групи като BMTH, The Dillinger Escape Plan, Deftones и прочее. Но както и да е, да не ви обърквам. Остана да кажа, че в албума взимат участие Andrew Neufeld от Comeback Kid и Greg Puciato от The Dillinger Escape Plan и ви оставям сами да прецените струва ли си да чуете/купите този албум ;)

+ + + + Плюсове.......:
Добре изразена атмосфера.
Разнообразие от елементи.
Чудесни чисти вокали!
Добра подредба даваща чувство за цялост и завършеност.

- - - - Минуси........:
Крещенето по някое време идва в повече, а и с прекалена сила.
Китарите жужат малко странно (явно търсена цел), да не кажа гадно.
Към края няма да помните какво в коя песен сте чули, защото почват да звучат леко еднакво...

Подходящо за фенове на:
Bring Me The Horizon, The Dillinger Escape Plan, Comeback Kid и др.

-=7/10=-

Categories: , , ,

3 Response for the "Architects - 2011 - The Here And Now"

 1. Dyomaeth says:

  Много слабо ревю.

 2. Пак заповядай!

 3. Анонимен says:

  Наистина слабо! Пичове, просто си слушайте музиката, не ви се отдава да я коментирате. :)