TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Glamour of the Kill - 2011 - The Summoning

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 23, 2011 0 коментара

Стил................: Alternative/Post-Hardcore/Metalcore
Държава.............: Англия
Лейбъл..............: Afflicted Music
Отнема..............: 51 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/glamourofthekill

Още със самото си появяване на сцената през 2007-ма Glamour of the Kill хванаха окото (или по-точно ухото) на феновете на модерния метъл. Естествено, бързо дойдоха и сравненията с мелодичните ми алтърнатив/метълкор колеги от Bullet For My Valentine. Да си го кажем право - точно тези сравнения си бяха неизбежни. Също като тях GOTK смесват елементи на алтърнатив метъл и рок с метълкор. Чест им прави, че не се ограничават и звучат адски свежо, включвайки и сола сред останалите иначе кристално изчистени звуци в "The Summoning". И като споменах "чисти" веднага се сещам да допълня, че чистите вокали сериозно преобладават пред крещящите в този албум в отношение... да речем нещо от сорта на 4:1. Изобщо, да ме извинявате, че повтарям сравнението, но ако сте фен на BFMV няма как да не харесате тия пичове тук. Даже смея да твърдя, че "The Summoning" много повече ми харесва от "Fever" на гореспоменатите. По-мелодични, по-запяващи се и с огромен потенциал за международната сцена, GOTK определено трябва да получат подобаваща подкрепа от феновете и лейбълите, за да постигнат успеха, който наистина заслужават. И макар някои да ги определят като лигави или "емо", както често правят с BFMV - да не ви дреме. GOTK дънят здраво и зарибяват, пък нека потните убер-тру-форевър-метъли сумтят недоволно колкото си щат. Най-малкото защото песни като "Lost Souls" са потенциални световни рок/метъл хитове!

+ + + + Плюсове.......:
Страхотен, изчистен, кристален звук!
Смел подход.
Крещящи и чисти вокали на много високо ниво.
Хитово звучене без парадиране и емо лигоч.
Над 50 минути качествен материал.

- - - - Минуси........:
Екстремните вокали са прекалено добри, за да са толкова малко застъпени.
Отнема досадно много време да му се намерят несубективни кусури.
Една идея по-силна прилика с BFMV от необходимото.

Подходящо за фенове на:
Bullet For My Valentine, Blessthefall и др.

-=9/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Glamour of the Kill - 2011 - The Summoning"