TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

MyGrain - 2011 - MyGrain

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, януари 13, 2011 4 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Spinefarm
Отнема....: 51 минути

www.myspace.com/mygrain

MyGrain също се подведоха по модерната напоследък тенденция групите да правят едноименни албуми в средата на кариерата си. Пичовете обаче са сметнали, че написаният материал е прекалено добър за да излезе под "обикновено" име. И мамка му - така си е. "MyGrain" си струва всяко евро вложено ВЪВ него и платено ЗА него от крайния потребител! И 9-те песни в "MyGrain" са страшно разнообразни, изпълнени с ужасно много елементи, без излишни повторения или технични отклонения. Чистите и екстремните вокали са на свръх-високо ниво (за което леко допринася и Ilja Jalkanen от могъщите пауър метъли Kiuas, който се включва в "Eye of the Void"), електрониката винаги идва точно на място, солата също. Звукът е изчистен, та направо кристален. Изобщо, ако е възможно да назова един перфектен мелодет албум - този ще е сред първите в списъка ми! Албумът се слуша на един дъх, като едно цяло парче и най-важното - няма как да ви омръзне и ще си го пуснете пак, за да не ви е яд, че сте предпочели да си купите албум вместо да се налеете с 3 литра евтина водка. Чуйте този албум, купете си го и го надувайте силно!

+ + + + Плюсове.......:
Слуша се на един дъх.
Перфектни композиции.
Най-високо ниво на екстремни и чисти вокали.
Запомнящи се мелодии.
Не омръзва бързо.

- - - - Минуси........:
Една идея по-дълги от необходимото песни.
Може да доведе до сериозно пристрастяване.

Подходящо за фенове на:
Scar Symmetry, In Flames, Soilwork, Raunchy, Disarmonia Mundi и др.

-=10/10=-

Categories: , , , , ,

4 Response for the "MyGrain - 2011 - MyGrain"

 1. pavlin says:

  Много ми допаднаха тези момци. За първи път като чух този албум, като че ли си помислих, абе тия само толкова ли са се напънали, обаче така няколко пъти го извъртях и взе, че ми хареса много :) Подкрепям първия "минус" от изброените, но искам да допълня, че на едно ирландско е по-малък минуса, а на няколко хич го няма :D

 2. Анонимен says:

  А в този албум намерим минуси то незнам колко такива трява да отбележим за всичко друго което излиза в последно врене.Знаем че при добрите музиканти добрата идея започва да се губи с времето.....щото стават спортисти.Тук времето няма значение защото усещането е цялосно ...космическа безкраиност и.....май почвам да прекалявам.

 3. Dimitar says:

  Не съм очаквал , че ще са натъкна на такъв качествен албум.За "минуси" в албума единствено ми се видя кратък , толкова е пристрастяващ , че и два часа да е пак няма да ми стигне.

 4. Анонимен says:

  vsi4ki albumi na mygrain se slu6at na 1 duh...taka 4e tozi ne e izklu4enie :)