TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Red - 2011 - Until We Have Faces

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 16, 2011 0 коментара


Стил................: Christian Alternative Metal
Държава.............: САЩ
Лейбъл..............: Sony Music/Essential Records
Отнема..............: 46 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/dropofred

На днешно време щом стане дума за алтърнатив метъл постоянно се въртят имената на половин дузина банди, които са в устите на феновете от над 10 години. За щастие в тези "среди" пробиха и групи като Skillet и Red, които без особено внушителна и красива визия тип "Благо Георгиев в Син Шити", но с качества, умения, християнска вяра (може би това е общото с Благо) и смели крачки успяха да стигнат до сърцата на огромен брой фенове. "Until We Have Faces" е една такава смела крачка за Red, които взеха елементи от първия и втория си албум, добавиха им малко "ню-метъл" звучене и сякаш забиха по няколко стероидни инжекции в саунда си (те го казват сами), правейки го по-мощен от всякога. Направо да се чуди човек как са успяли сред всичката тая мощ да вмъкнат и толкова запомнящи се мелодии. Допълнително добро впечатление правят симфоничните бекграунд партии, които добавят още плътност, обем и мащабност на песните. Така че ако червеното не ви пречи и респективно не сте крайно болен левскар, седесар или далтонист, възползвайте се от този албум на Red, защото това е лицето на модерния алтърнатив метъл!

+ + + + Плюсове.......:
Усещане за мащабност и мощ.
Запомнящи се мелодии.
Уместни контрасти и преливания от твърд към по-нежен саунд и обратно.
Зверски китари и барабани!

- - - - Минуси........:
Екстремните вокали можеха да са повече, но уви.

Подходящо за фенове на:
Skillet, Disturbed, Godsmack, Nickelback и др.

-=9/10=-

Categories:

0 Response for the "Red - 2011 - Until We Have Faces"