TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Sirenia - 2011 - The Enigma of Life

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 18, 2011 0 коментара


Стил................: Symphonic Gothic Metal
Държава.............: Норвегия
Лейбъл..............: Nuclear Blast
Отнема..............: 55 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/sirenia

Сред безбройните банди, ползващи услугите (вокалните) на жена-вокалист, сякаш на хоризонта винаги успяват да се задържат няколко имена. Sirenia определено е едно от тях. Слушайки новия албум на Мортен и компания няма как да не споменем думата "класика". Не че албумът ще се превърне в класика, но просто е спазена класическата формула със симфо партии, ефирни нежни напеви от 28-годишната испанка с артистичен псевдоним Айлин (която също не блести кой знае колко в морето от таланти и цици, което ни залива всеки ден от медиите) и тук-там някое срамежливо мъжко изгрухтяване, колкото да се знае със сигурност, че все пак слушаме метъл. И колкото и добре да е направено всичко, точно в средата на албума ще започнете да се прозявате неумолимо. Не че песните са лоши, но по някое време все ще ви писне да слушате еднообразното пеене на Айлин, незнайно защо толкова глухите китари и евтините "епични" симфонии, които чат-пат преминават в хорови напеви. После Мортен отново изгрухтява нещо и ви събужда, но Айлин държи на своето и пак успокоява нещата. Ами, да ме извиняват Sirenia, но албумът не блeсти с нищо особено запомнящо се и с нещо, което някой би пял на концерт. Почти успешен опит е направен с "The End of It All", която, уверявам ви, ще е единствената песен, която ще запомните от този албум и то само ако я чуете поне 2-3 пъти. И все пак, при всичката тая критика, пак си струва да го чуете целия, защото почти във всяка песен има готини мотиви, които обаче, уви, не са достатъчно за да вкарат Sirenia на предните страници в учебниците по метъл история. В крайна сметка - приятен и нелош албум, но даващ доста предпоставки за прозявки.

+ + + + Плюсове.......:
Приятни мелодии в не един и два трака.
Добри хорови партии, макар и не винаги на точното място.
Интересни включвания от Мортен.

- - - - Минуси........:
Безинтересни включвания от Мортен.
Еднообразният, монотонен глас на Айлин.
Евтини звучащи синтове и симфонии (изключая хоровете).
Нищо силно запомнящо се, липса на хит.

Подходящо за фенове на:
Tristania, Nightwish, Xandria, After Forever, Within Temptation  и др.

-=5.5/10=-

Categories:

0 Response for the "Sirenia - 2011 - The Enigma of Life"