TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Six Reasons to Kill - 2011 - Architects of Perfection

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 28, 2011 0 коментара


Стил................: Melodic Death/Metalcore
Държава.............: Германия
Лейбъл..............: Massacre Records
Отнема..............: 47 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/sixreasonstokill

Прави впечатление, че последните 3 албума на Six Reasons to Kill имат наистина добри обложки. А съдържанието зад тях също се подобрява прогресивно. Ето например, "Architects of Perfection" е албум, който трябва (и си заслужава) да се чуе от край до край, за да бъде оценен и за да стане ясно, че гореспоменатата прогресия е в правилната посока. И въпреки че в първите минути албумчето може да ви се стори постно и предлагащо само добрия стар немски мелодет, това далеч не е така. Освен "добрия стар немски мелодет", момчетата включват за пореден път важни метълкор, хардкор и деткор елементи в музиката си. За капак можем да се насладим и на няколко отделни електронни включвания, които идват точно на мястото си, остават няколко секунди и си отиват. Разнообразието обаче не се изчерпва с казаното дотук. "My Poison" е мелодичен, силно контрастиращ на общия фон трак (единствен с чисти вокали, при това преобладаващи), а "Wandering Stars" е 3-минутна релаксираща интерлюдия. Така след 47-те минути, които сте отделили на "Architects of Perfection" няма как да не си кажете "Браво на момчетата, постарали са се". И ще сте прави, макар че за 12-те години, в които групата съществува, можеше да преложи и една идея повече разнообразие. Защото то е нещото, открояващо ги от тълпите озверели мелодет-метъли, издаващи албум на всеки 4 минути и лайв от банята на всеки ден (или всеки месец, ако са тру). Безспорно (или с порно, както решите) добър албум, с някои малки изключения и няколко незаслужаващи прекомерно внимание кусура.

+ + + + Плюсове.......:
Разнообразие в отделните тракове. Един вид - за всеки по нещо.
Рационално използване на "външни елементи" като електроника, чисти вокали и прочее.
Типично по немски, в този албум с нищо не се прекалява.

- - - - Минуси........:
Отделни открояващо се слаби тракове.
Мааалко повече дължина от необходимото на места.
За съжаление няма открояващ се "хит".

Подходящо за фенове на:
Heaven Shall Burn, Misery Speaks, Fear My Thoughts, Deadlock и др.

-=7.5/10=-

0 Response for the "Six Reasons to Kill - 2011 - Architects of Perfection"