TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Vhaldemar - 2011 - Metal of the World

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 14, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Испания
Лейбъл....: Arise Records
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/vhaldemarmetal

Да започнем с въпрос - скоро да сте слушали нещо, което да прилича на няколко неща едновременно? Е, при мен се получи точно такa, затова и реших да напиша тези няколко реда. Vhaldemar идват не оттам, откъдето музиката им би ги описала (ако не знаех откъде са, веднага щях да им лепна запазената марка на Deutsche Heavy Metal-a), но ето, че и в Испания, освен групите, които от години са добре известни, приятни за ухото неща правят и банди като Vhaldemar, не особено познати на широката аудитория. Асоциациите са много, кaкто и сравненията. Песни като "Saints of Hell", "Metal of the World" и "Bastards", сякаш са излезли изпод струните и начина на пеене на Кай Хансен, а съм сигурен, че и Бернард Вайс от Axxis би бил доволен да чуе как някоi от неговите фалцети биват приятно "докарвани" за радост на слушателското ухо. Дори, смея да твърдя, че чувам как Running Wild размахват мечове в "Old King's Visions (III)". Рифовете - няма как да не сте ги чували и друг път. Изобщо, не са необходими кой знае колко много напъни, за да се усети от къде и как черпят вдъхновение момците. Просто понякога е хубаво в един албум да се усетят напомнящи ни за кого ли не звуци. Така че ако се доверите да прослушате този, мисля, че и вие ще намерите по нещичко за себе си в него. Накратко, ако ви се слуша класически европейски пауър/спийд/хеви метъл (и харесвате най-ранния Helloween и Gamma Ray), дайте едно ухо на това тук. Пък и с тая готина обложка... не може да не му дадете шанс.

+ + + + Плюсове.......:
Минутите минават бързо, очаквайки да чуете какво следва.
Ненатрапчив и приятен глас от Карлос Ескудеро.
Не се пее на испански, слава Богу!
Песента "Metal of the World" си е доста сполучлив метъл химн.

- - - - Минуси........:
Едва ли ще се задържи особено дълго в плейъра ви...
Иначе добре изсвирените барабани звучат доста рехаво.
Може би малко прекалено се опитват да приличат на Gamma Ray.

Подходящо за фенове на:
Gamma Ray, Helloween, Running Wild, Accept, Metalium и др.
Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Vhaldemar - 2011 - Metal of the World"