TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Falkenbach - 2011 - Tiurida

Posted by Today's Metal Crew On вторник, февруари 15, 2011 0 коментара

Стил......: Viking/Folk Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 45 минути

www.myspace.com/falkenbachband

Шест години трябваше да минат, за да можем отново да се насладим на музикална изповед от обсебено-тайнственият, луд, фантастичен музикален гений на мистър Markus Tümmers, познат повече като Vratyas Vakyas. И ако броят на годините чакане определя по някакъв начин качеството на продукта, то наистина всичко е Шест. Falkenbach е от проектите, които никога не можеш да сбъркаш, чул ли си ги веднъж. Традициите тук са на ниво, отговарящо единствено на отминалите хилядолетия, през които натрупаното културно наследство на северните народи експлодира като музикален динамит. Повярвйте ми, в този албум има всичко, което няма да ви разочарова, стига да не сте от хората, нехаресващи банди, звучащи идентично през годините. Още в първите минути ще бъдете посрещнати и омагьосани от песента на звънчета, малко след това ще пристъпите тържествено през Valgrind (главният портал на Валхала)  за да станете един от хилядите воини, призвани да участват в битката на края на света. Неусетно как, неволно започвате да си припявате мелодиите, потапяте се в отминалите векове и дори да сте прекалено слаботелесни (като мен) за водене на какъвто и да е бой, няма как да не усетите прилива на сила и желанието да гаврътнете няколко рога с медовина, пък после... каквото брадва покаже. Като цяло албумът е насочен по-инструментално, като лично на мен щеше още повече да ми допадне ако в поне 5 (а не само в 3) от композициите имаше вокали, но нищо - може би след няколко години чакане ситуацията ще е обратната. А сега, отдайте се на всичко онова, което ‘’Потокът на сокола” е подготвил за вас. Заслужава си!

+ + + + Плюсове.......:
Все така не можеш да сбъркаш Falkenbach.
Страхотна епична атмосфера!

- - - - Минуси........:
Албумът можеше да е 15-ина минути по-дълъг.
Прекалено много инструментал.

Подходящо за фенове на:
Moonsorrow, Bathory, Rivendell и др.
Автор: Nightice
-=8.5/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Falkenbach - 2011 - Tiurida"