TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Die Apokalyptischen Reiter - 2011 - Moral & Wahnsinn

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 25, 2011 0 коментара

Стил......: Avantgarde Folk Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 38 минути

www.myspace.com/reitermania

За този си албум групата казва, че лудостта (wahnsinn) е фантазия, а моралът е сивата реалност. И наистина, сякаш целият албум следва тази странна концепция на контрасти между лудост и спокойствие. Също така, безспорен факт е, че DAR винаги са били и продължават да са една изцяло нетипична метъл банда, която трудно може да бъде вкарана в каквито и да е жанрови граници. "Moral & Wahnsinn" не прави изключение в това отношение. Това тук не е просто фолк метъл, не е и мелодичен дет. Не е и траш, не е и готик, не е и рок. И фънк не е. И все пак, в този албум може да чуете от всичко това! Проблемът е, че "Moral & Wahnsinn" е изключително предвидим за нас, "старите" фенове на групата и както правилно очаквах - логичен наследник на "Licht". От една страна това е доста добре - още една мощна доза от неподражаемия стил на DAR и още един силен албум в дискографията им. От друга страна обаче се усеща как дори те вече трудно се измъкват от рутината и в опитите си да продължат да правят нещо по-различно си дават голям зор. Не ме разбирайте погрешно, голям фен съм на групата, имам техни тениски, суичъри, дискове и какво ли още не. Но този албум не успя да ме грабне като предишните и е много далеч от идеалният (за мен) албум на групата "Samurai". Е, явно трябва още слушане. Слушайте и вие и бъдете спокойни - Шрек не е отслабнал, не е пуснал брада и не се е снимал оплезен за обложката на албума.

+ + + + Плюсове.......:
Думата "разнообразие" е слаба за това, което ви очаква в този албум.
Държат на разпознаваемото си звучене.
Не можеш да кажеш лоша дума за албума, освен по субективни причини.

- - - - Минуси........:
Все по-трудно става да си оригинален и групата го усеща, макар и да се справя.
Спокойно можехме да чуем същия албум със същото звучене и преди 5 години.

Подходящо за фенове на:
In Extremo, Eisregen, Equilibrium, Subway To Sally и др.
Автор: Undepth
-=7/10=-

0 Response for the "Die Apokalyptischen Reiter - 2011 - Moral & Wahnsinn"