TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Dornenreich - 2011 - Flammentriebe

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 11, 2011 0 коментара

Стил......: Avantgarde Black Metal
Държава...: Австрия
Лейбъл....: Prophecy Production
Отнема....: 47 минути

www.myspace.com/mehralsdasein

Dornenreich се завърнаха. Не само с нов албум, а и с ново (или по-точно старото си) звучене. Да, групата отново прави метъл. Все така мрачни, меланхолични и сякаш излизащи от гъста мъгла в още по-гъста (и опожарена) гора. За щастие Dornenreich не са никак "trve kvlt" и влагат цялата тая мъгла и мрак в нещо креативно, за разлика от някои свои колеги, които са точно като гъста мъгла в гъста гора - нищо не им се разбира и не са особено приятни. Преди да съм станал съвсем неясен, започвам да карам по същество. Първо, не очаквайте блек метъл в същинския му вид. Не очаквайте и пиянски фолк метъл. Тук ви чака просто плашещо мрачен и психясващ метъл, с блек звучене, известно количество цигулки и добре въведени акустични китари. Чест прави на Dornenreich, че не са ползвали техника от големия студ от 1614-та, само и само да звучат "автентично", защото това би провалило този албум. За да обобщим, "Flammentriebe" не предлага кой знае какви изненади. Трудно можем да го сравним с другите неща в дискографията им (а и не искаме), но пък и Dornenreich са група, която винаги предлага нещо ново. Така че ако сте фен на не особено типичния метъл от тоя сорт - чуйте за какво иде реч. Обърнете внимание на атмосферата в албума и не го слушайте на светло, ако е възможно. Ще разберете защо го казвам, когато го чуете сами, на тъмно, без да си отвличате вниманието.

+ + + + Плюсове.......:
Групата се завърна към метъла, но запази разпознаваемото си звучене.
Много добре създадена (мрачна) атмосфера.
Добър синхрон между хубав звук и "натурално" звучене.

- - - - Минуси........:
Продължаваме да очакваме нов адски гениален албум. Този е просто добър.
На места настава голям хаос.

Подходящо за фенове на:
Nocte Obducta, Fjoegryn, Agrypnie и др.
Автор: Undepth
-=7/10=-

0 Response for the "Dornenreich - 2011 - Flammentriebe"