TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

In Extremo - 2011 - Sterneneisen

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 24, 2011 1 коментара

Стил......: Folk/Hard Rock/Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Island Records
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/officialinextremo

Бях се приготвил да оплюя този албум. Не знам защо, но имах чувството, че ще се разочаровам дори повече, отколкото от предните 2 албума на групата. В тях трябваше да си дам немалко зор, за да открия 2-3 наистина добри песни. Разликата тук, в "Sterneneisen" е, че трябва да си дам зор, за да нарека дори 2-3 песни "слаби". Наистина, не очаквах чак толкова добър албум от In Extremo! Надявах се да направят нещо подобно, за да ми върнат надеждата, че не са приключили със здравата музика след култовия "Sieben". Ето го и това "нещо"! Усеща се, че групата е по-мелодична от всякога, но същевременно не забравя да бъде динамична и многообразна (както бяха позабравили в последните 7-8 години). На места направо не повярвах на ушите си в каква свежа банда са се превърнали тия хора и какъв глас вади великолепният в този албум Михаел Райн. Една песен като "Viva La Vida" е перфектният пример за това. Очаквам тя да бъде следващият сингъл към албума (ако има такъв, разбира се). Други песни, за които можем да кажем нещо по-интересно (не защото другите са по-слаби или по-силни) са едноименната "Sterneneisen" и "Unsichtbar", която изключително добре показва истинското лице на In Extremo. "Auge Um Auge" пък няма как да не ни напомни на "One" на Metallica - чуйте сами и ще разберете защо ;-) И така, като цяло, голяма крачка напред за групата, така нужна им след двете леко скучновати крачки назад от 2005-та и 2008-ма. Така че грабвайте пилотските очила, скачайте на биплана и се оглеждайте през телескопа за място, откъдето да си купите този албум и да озвучите небето с него. Пък ако нямате биплан - значи никак не сте тру. Все пак се засрамете и намерете алтернатива, защото този диск си струва парите!

+ + + + Плюсове.......:
По-мелодични и свежи от всякога!
Динамика, ритъм и тежки китари.
Не се отнасят в средновековни мотиви и лагерни песнопения като друг път.

- - - - Минуси........:
Е, все пак открих 2-3 слабовати песнички...

Подходящо за фенове на:
Subway To Sally, Tanzwut, Letzte Instanz, Schelmich и др.
Автор: Testset
-=9/10=-

Categories: , , , , ,

1 Response for the "In Extremo - 2011 - Sterneneisen"

  1. Luboslav says:

    Очаквах много когато прочетох рецензията. Когато пуснах албума и чух немските вокали бях малко стреснат, но след 46 минути мога да кажа само едно - УНИКАЛЕН АЛБУМ. Второ ревю на Testset след Dreamtale - Epsilon, което подкрепям на 100%