TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Korpiklaani - 2011 - Ukon Wacka

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 04, 2011 1 коментара

 

Стил................: Folk Metal 
Държава.............: Финландия
Лейбъл..............: Nuclear Blast
Отнема..............: 45 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/korpiklaani
Korpiklaani са една доста продуктивна банда. Пичовете явно записват по няколко часа материал след всеки запой, а имайки предвид колко често (и с какво количество) запиват, значи вероятно имат материал за няколко години напред. Вече се убедихме и на живо, че на никой от групата не му пречи да си разпива по време на концерт и да говори на публиката на фински. Няма лошо. Но да се върнем на продуктивността. В това отношение Korpiklaani силно ми напомнят на Motorhead, които по същия начин не се спряха в последните години и издават като обезумели. Освен кавъра на "Iron Fist", още нещо общо между двете групи е, че и двете банди започнаха лека-полека да се изчерпват. И колкото и готини албуми да вадят, просто няма как да се запомнят всички песни в тях. По една-две на албум и това е. Фен съм на Korpiklaani от 6-7 години, на Motorhead още по-отдавна и ако щете вярвайте - вече нямам идея коя песен от кой албум е и даже няма да разбера ако ме излъжат, че е нова, пък тя реално е от "Tales Along This Road". Но както и да е, отнесох се. Всичко това не значи, че "Ukon Wacka" е изчерпан или слаб, даже напротив. Той е мелодичен, зарибяващ, затананикваем (яка дума) и каращ ви да се раздвижите. Няма песен, която да не ми харесва. Няма слаба песен. Единственият проблем е, че за съжаление звучи досущ като всички останали албуми на Korpiklaani (което си е плюс според доста хора, затова сме субективни) и затова вероятно няма да остане тяхната "визитка" форевър. Това е то, хора. Здрав, зарибяващ, веселяшки албум, без слаби песни. Албум, на който даже може и да разкършите бирените кореми в бесен танц, особено на тоталния хит "Tequilla". Живи и здрави да са момчетата и черните им дробове, че да продължават да издават, пък кусури винаги можем да намерим. Чакаме си "Ракия"!

+ + + + Плюсове.......:
Както винаги свежарски звук.
Адски зарибяващи мелодии!
Един абсолютен хит и 1-2 песни "за поколенията".
Не изневеряват на стила си!

- - - - Минуси........:
Не изневеряват на стила си...
Албумът звучи като всички останали техни албуми.

Подходящо за фенове на:
Finntroll, Ensiferum, Eluveitie, Turisas, Alestorm
Автор: Zorn
-=7/10=-

Categories: , , , ,

1 Response for the "Korpiklaani - 2011 - Ukon Wacka"

  1. Nightice says:

    Не лош албум, дори хубав. Допадна ми внасянето на елементи напомнящи далечното минало на бандата когато се подвизаваше още под името SHAMAN, макар и да са доста малко. Вероятно затова пък Jonne Järvelä е решил и да изпее нещичко при Унгарските си колеги от DALRIADA където точно се усеща дъха на емблематичното за SHAMAN пеене.