TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Mercenary - 2011 - Metamorphosis

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 14, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Дания
Лейбъл....: Noiseart Records
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/mercenarydenmark

След, смея да твърдя, великолепния "Architect of Lies", Mercenary по някаква странна причина решиха да разпърдят кратунките и насмалко не се разпаднаха след напускането на един вокалист, един барабанист и един клавирист. Мястото зад барабаните бързо беше заето, но групата реши, че няма нужда от допълнителен вокалист и сега всички песнопения останаха задължение на вокало-басиста Рене Педерсен. Въпреки всичко, Mercenary успяха да запазят до голяма степен специфичното си и разпознаваемо звучене. Като цяло, с този албум групата показва, че "може и така" и си позволява да експериментира умерено, което им носи само позитиви. Аз обаче имам усещането, че чак следващият им албум ще разкрие истинските възможности на бандата точно в този й вид. Важното е, че "Metamorphosis" отговаря на най-важния въпрос - "става ли за слушане". Става, и още как!

+ + + + Плюсове.......:
Въпреки промените в състава групата се задържа и показа, че "може и така".
Направо неочаквано (за мен) добри вокали от страна на г-н Педерсен.
Сполучливи дребни експерименти, пръснати из целия албум.

- - - - Минуси........:
Усеща се липсата на сериозен клавирист.
Продължават да удължават песните ненужно много, но явно това си им е в стила.

Подходящо за фенове на:
Raunchy, MyGrain, In Flames, Soilwork, Scar Symmetry и др.
Автор: Zorn
-=7/10=-

0 Response for the "Mercenary - 2011 - Metamorphosis"