TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Sparzanza - 2011 - Folie a Cinq

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 09, 2011 0 коментара

 

Стил................: Alternative/Stoner/Hard Rock/Metal
Държава.............: Швеция
Лейбъл..............: Spinefarm
Отнема..............: 37 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/sparzanza

Признавам, не подходих към този албум с каквито и да е очаквания, камо ли големи. Всъщност, това е първият албум на Sparzanza, който се наех да чуя, въпреки че от години се каня. Да си го кажем право - нямаше как да имам каквито и да е очаквания и интерес към група, чието име ми напомня на нещо средно между спарени спартанци, испанци, цаца и пърцуца. Е, убедих се, че не трябва да се съди за дадена група по името й. Sparzanza не са група, каквато се чува под път и над път, благодарение на разнообразните жанрови елементи, които използват. Пичовете стоят едновремено на ръба на модерния хард рок, алтърнатив метъла, стоунър метъла, готик рока и модерния хеви метъл. Някои ги определят просто като "стоунър". Но аз съм по-придирчив. Накратко, стилът на момчетата напомня за групи като Poisonblack (но с по-малко "готик"), Red (с по-малко алтърнатив), Suburban Tribe (с повече динамика) и Widescreen Mode (или по-скоро те приличат на Sparzanzа). Вокалите са предимно чисти, но Фредрик се отпуска от време на време да поизкрещи някоя и друга нота, което придава едно свежо чувство за по-"метъл" звучене. Композициите са запомнящи се и дори ще се учудите на места колко бързо започвате да си запявате отделни пасажи. Безспорно добър албум, без особени изненади, но повече от подходящ за хора, на които им е писнало да слушат едно и също всеки ден.

+ + + + Плюсове.......:
Свежо и мелодично звучене, с добре озвучени китари.
Няма песни, правени "по калъп".
Няколко трака с почти хитово звучене.
Слуша се на един дъх, без излишно дълги песни.

- - - - Минуси........:
Неразгърнат изцяло потенциал.
За толкова години не станаха известни, май и сега няма да успеят.
В 4 ли 5 песни се споменава, че "краят е близо". Малко е досадно...

Подходящо за фенове на:
Poisonblack, Widescreen Mode, Suburban Tribe, Red и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Sparzanza - 2011 - Folie a Cinq"