TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Across the Sun - 2011 - Before the Night Takes Us

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 16, 2011 0 коментара

Стил......: Modern Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Metal Blade Records
Отнема....: 40 минути

www.myspace.com/acrossthesun

Across the Sun полираха своя звук в продължение на 7 години. И смея да кажа - заслужаваше си чакането! Малко банди отделят толкова време за дебютния си дългосвирещ албум, но явно момчетата (които пораснаха междувременно) са искали да направят нещо голямо. И са успели.

"Before the Night Takes Us" не звучи като дебют, а като албум на една доста зряла банда. При това изпипан прекалено добре. Всяко чувство, вложено в него е толкова добре изразено, че човек напълно разбира защо бе отделено толкова много време само за записите на този албум. Малко меланхолия (с оптимистичен отенък), малко епичност, много мелодия, много дълбочина и завладяваща атмосфера - това в съвсем общи линии представлява "Before the Night Takes Us". Някои tr00 br00tal фенове може да се възмутят от преобладаващите чисти (и много специфични, меки и приятни) вокали, взети в доста рок-бленда, но сред нас такива няма, респективно и възмутени няма. По-редките екстремни вокали биват разнообразни, като се стига от високо крещене до дълбоко "грухтене", което прави огромна чест на вокалиста Брандън Дейвис.

В крайна сметка, трябва да сме си заврели ушите в задника и да сме си захапали лакътя (пробвайте да направите последното пред приятелите си, ще ги зарадвате btw) едновременно, за да не признаем достойнствата на албума - кристалния саунд и това как всеки звук е изсвирен/изпят по възможно най-перфектния начин за целта. А клавишните... уау! Те са елементът, който дава на този албум дълбочината и епичността, която споменах по-горе. Изобщо, чуйте "Before the Night Takes Us" и очаквайте следващ, защото ако съдим по страхотната обложка, Across the Sun тепърва ще излязат от мрака на светло, където ги очаква едно ярко и разноцветно бъдеще.

+ + + + Плюсове.......:
Завладяваща атмосфера и оригинално звучене.
На всеки инструмент е обърнато много и заслужено внимание.
Клавишните партии заслужават бонус-адмирации.
Чувство за цялост, искреност и... за нещо, изсвирено с чувство.

- - - - Минуси........:
Темпото еднаквее през повечето песни.
Поради една или друга причина има няколко еднообразни трака.

Подходящо за фенове на:
Disarmonia Mundi, Buried In Verona, Soilwork и др.
Автор: Testset
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Across the Sun - 2011 - Before the Night Takes Us"