TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Blackguard - 2011 - Firefight

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 27, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: Victory Records
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/blackguard

Да започнем с добра новина. А тя е, че Blackguard явно са си взели поука от не особено впечатляващия си дебют, който с месеци бе раздуван и представян като някакво велико епично творение, пък накрая се оказа нещо, за което трудно можехме да кажем повече от "абе бива". Подобренията се усещат веднага - осезаемо по-качествена продукция, доста по-мощен саунд и най-важното - една идея повече зрялост в композиционно отношение. Да, обаче Blackguard имат да изядат още някой и друг самун бел лебец докато се отърват напълно от влиянието на Children of Bodom, на които все по-силно заприличват. Освен от тях обаче, пичовете явно са се повлияли и от непретенциозното и евтинярско звучене на клавишните партии на Sabaton (казвам го в добрия смисъл, ако изобщо има такъв) и ни заливат с гигантско количество от тях, представяйки ни ги за... епични? Лошото е, че това започва да дразни още след втория трак и тази така бленувана от тях епичност започва плавно да се превръща в epic fail. Все пак получаваме и заслужена компенсация с много добри барабани, китари и общо темпо, с които учениците (в случая - Blackguard) показват на учителите си (в случая - Children of Bodom) как е по-добре да "става тая работа". Така че, драги читатели, обърнете внимание на този албум, но не му възлагайте прекалено високи надежди - освен ако не ви се плаче от носталгия към "старите" Children of Bodom. И моля ви, спрете да наричете тази банда "фолк", защото в музиката им няма нито фолк, нито викинг, нито етно, нито каквото там още се опитват да ни убедят някои хора и сайтове.

+ + + + Плюсове.......:
Добро темпо и динамика.
Великолепен барабанен и китарен саунд.
Добра продукция като цяло.

- - - - Минуси........:
Жестока прилика с Children of Bodom, на места преминаваща в откровено копиране.
Епичните клавири започват много да дразнят по някое време.

Подходящо за фенове на:
Children of Bodom, Norther, Kalmah и др.
Автор: Zorn
-=7/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Blackguard - 2011 - Firefight"