TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Jag Panzer - 2011 - The Scourge of the Light

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 04, 2011 1 коментара

Стил......: Power/Heavy Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: SPV
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/jagpanzer

Jag Panzer винаги са били от групите, към които съм изпитвал някакъв по-особен вид уважение. И когато се появи нов техен албум , завишавам очакванията си. И така вече 17 години, откакто за първи път се сблъсках с тях. Обаче май за пореден път постъпвам грешно. Последният (или вече предпоследен) такъв излезе преди седем години. Доста време. За съжаление, и този път не е по различно. Не мога да се примиря как успяват всеки път да го докарат до 3-4, маааксимум 5 хубави парчета и другото да е пълнеж, подплънка или както искате го наречете. Не го заслужават. Щеше да бъде прекрасно, ако беше обратното. Такова ударно начало с "Condemned to Fight", че си казваш Уау!". Да, ама не! Прескочете чак до "Call To Arms", "Cycles" и "Overlord". Предполагам, няма да го направите, за да усетите разликата. Силната част на този албум е средната, където парчета с различно темпо са подредени с мисълта да разпалят огъня в слушателя. И почти успяват да го сторят. Няма обаче как вкуса от усещането, че всичко вече сте го чували многократно, да не остане. Твърде натрапчив е. Музикантите са перфекционисти (съставът е почти оригиналния от създаването му до днес) и няма място за съмнение, че детайлите са изпипани. Звукът е на ниво, плътно звучащата китара и мекия глас на Harry "The Tyrant" Conklin (може би хоровите напеви идват няколко идеи в повече) са неща, повече от достатъчни, за да бъде тази музика приета положително. Ако решите да прослушате албума, ще намерите своите добри и лоши страни. Все пак, за себе си знам, че харесвам тази банда и затова ще продължавам да й гласувам доверие, било то и неоправдано в последствие.

+ + + + Плюсове.......:
Страхотно зарибяващо начало!
Хубави китарни мелодии.
Възможност да бъде перфектен албум.

- - - - Минуси........:
След второто прослушване се налага да прескачате изборно от песните.
Хоровото пееене идва в повече на моменти.
Възможност да бъде забравен бързо.
За толкова години чакане и правене наистина можеше да е перфектен. Но не е.

Подходящо за фенове на:
Judas Priest, Iron Maiden, Accept, Tygars of Pan Tang и др.
Автор: Nightice
-=6/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Jag Panzer - 2011 - The Scourge of the Light"

  1. Анонимен says:

    финландския език е ужас иначе албума е супер