TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Fireforce - 2011 - March On

Posted by Today's Metal Crew On събота, март 19, 2011 0 коментара

Стил......: Power/Heavy Metal
Държава...: Белгия
Лейбъл....: 7Hard Records
Отнема....: 51 минути

www.myspace.com/fireforcemetal

Ако искате да чуете нещо неангажиращо, ненатоварващо, открито, честно и изсвирено с хъс и желание, то алубмът на белгийците Fireforce е точно това, което търсите. И аз си казах "какво ли толкова пък свирят тези... сигурно ще възпеят някоя и друга славна битка и толкоз...", но когато свърши първото ми прослушване, се посамокритивуках известно време за първоначалния си скептицизъм. Ами свирят си момците задъхано-бързашки хеви метъл, изцяло в традициите на Running Wild (даже може би малко прекалено в техните традиции). През годините се появиха и продължават да се появяват доста техни copycat банди, без особен успех за повечето. Firefoce вероятно също ще бъдат една от тях (изобщо не им го пожелавам), но в случая става въпрос за нещо... по-така. Пуснете си албума, като преди това внимателно изчетете буква по буква името му (за да няма недоразумения) и още в 25-та секунда ще чуете онова любимо тъгъдък-тъгъдък на барабаните, след което ще бъдете абсолютно наясно какво ви очаква нататък. Прекрасен насечен риф в "The Only Way" и прелюбопитно интро при "Firestorm", успешно заблуждаващо в посока Scorpions, за да прелее към приятен дрезгав напев. Някъде преди "Annihilation" по всяка вероятност вече ще сте леко отегчени, но тя ще повдигне духа ви с типични траш-набивки в накъсан ритъм. Различното парче (за мен) в албума е "Hold Your Ground", просто защото се отличава като цяло, и което ми дава увереност, че Fireforce няма да потънат в посредствеността със следващите си албуми. Накрая почти ще повторя споделеното в началото - насладете се на тази млада група ако сте фенове на Running Wild и задължително без предварителни очаквания. Така ще откриете повече и по-интересни неща, пък и нали казахме, че е неангажиращо...

+ + + + Плюсове.......:
Много хъс и желание, пришпорени в олд-скул галоп.
Приятен и съвсем нетежащ на слуха.
По-добър от очакваното за дебютен албум.

- - - - Минуси........:
Прекаляват с еднаквия ритъм.
Адски силно влияние и откровени заемки от учителите си (Running Wild).
Предвидим албум като цяло.

Подходящо за фенове на:
Running Wild, X-Wild, U.D.O. Alestorm и др.
Автор: Nightice
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Fireforce - 2011 - March On"