TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Gothminister - 2011 - Anima Inferna

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 25, 2011 0 коментара


Стил......: Electro/Gothic Metal
Държава...: Норвегия
Лейбъл....: Danse Macabre Records
Отнема....: 40 минути

www.myspace.com/gothminister

Четвърти студиен албум за Gothminister. Това изречение звучи добре, особено като имаме предвид, че групата съществува от около 12 години, което прави средно по албум на всеки 3 години. Няма как да не сме забелязали обаче, че всеки нов албум на Gothminister започва там, където свършва предния и в крайна сметка не отива много надалеч. Това ме кара да усещам, че групата е намерила своята ниша и се чувства удобно, правейки своята си музика. Без да изневерява на себе си и давайки на феновете си доза от същото, за което вече е сигурно, че се харесва. Така, залагайки на сигурното, няма обаче как да не ми направи впечатление, че пичовете не отбелязват почти никакъв напредък в каквото и да е отношение. Е, ако не друго, то поне показват своите умения да смесват добре готик метъл (и шоу) и електронно звучене и са уцелили може би най-сполучливият китарен звук за групата, който замазва дори някои несполучливи електро-включвания. Вокалите са "готик до дупка - при това черна дупка" (както каза един колега), с малко женски гост-вклювания и само в края забиват в една мрачна и по-агресивна насока. С всичко това няма начин феновете да останат (останем) недоволни, но няма и как да си изкривим душата и да кажем, че сме чули нещо върховно. Чисто и просто - поредният мрачен, добър, атмосферичен албум на Gothminister. Не му възлагайте огромни надежди, но в никакъв случай не го и подминавайте! Използвайте го с пълна сила в случай, че решите да зарибявате непълнолетни мадами с много черен грим и черно червило.

+ + + + Плюсове.......:
Държат ниво момците.
Здрав китарен саунд.
Има потенциални "хитове".

- - - - Минуси........:
Доста предвидим като цяло.
Групата не отбелязва особен напредък.

Подходящо за фенове на:
Deathstars, Deadstar Assembly, Dope Stars Inc., The Kovenant и др.
Автор: Testset
-=7/10=-

0 Response for the "Gothminister - 2011 - Anima Inferna"