TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Haunted - 2011 - Unseen

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 16, 2011 2 коментара

Стил......: Groove Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: 42 минути

www.myspace.com/thehaunted

The Haunted нещо ги е прихванало. И не само ги е прихванало, ами ги дърпа и много встрани от обичайната им посока. От една гледна точка тази на безпристрастния и "независим" фен, това е добре. Защото се вижда развитие за групата в друга насока, в период, в който много други банди просто тъпчат на едно и също място в продължение на десетилетия. Обаче от гледна (и ушна) точка на стария фен на групата (и особено тези, които още бленуват реюниън на At the Gates), "Unseen" ще бъде пълен провал. От наша гледна точка пък истината е по средата. Факт е, че The Haunted са поели по нов път, скъсвайки почти напълно връзките си с траш метъла и мелодичния дет и завързвайки нова любов с груув/алтърнатив/ню метъла. Даже с по-малко конкретика можеше да представим този албум напълно като "ню метъл"... Но както и да е. Факт е също така, че на пичовете им се отдава и много си личи, че им се прави точно такава музика - почти изцяло с чисти вокали, "грууви" рифове, ниско-настроени китари и с доста "алтърнатив" настроение и дух (достигащи страховити измерения в някои моменти). От друга страна обаче експериментът не е чак толкова успешен. Не защото "Unseen" не е изсвирен добре, а най-вече заради бликащата от този албум претенция, крещяща "ние правим нещо различно и сме големи и много искаме да ни личи". Да не говорим пък за мнението на старите фенове, защото вече виждам как някои си скубят косите, дерат си татуировките и си блъскат главата в радиатора, задето The Haunted им показаха този своеобразен среден пръст. И все пак, The Haunted е енигматична група, която с този си албум може да завладее по-"отворените" си стари фенове, а защо не и нови територии, населени с по-претенциозни ню-метъл фенове? Е, решете сами за себе си. Ще приемете ли този експеримент и ще ви допадне ли промяната, в която The Haunted бият към алтърнатив рок, груув и ню метъл? Аз още не знам. Ще ви кажа след някой и друг месец.

+ + + + Плюсове.......:
Групата се развива и завладява нови хоризонти.
Сам по себе си албумът не е лош.
Вадят доста плътен звук юнаците.
Своеобразен среден пръст към еднообразието.

- - - - Минуси........:
Своеобразен среден пръст към старите фенове.
Албумът щеше да е добър, но издаден от друга група. Не с това име.
Експериментът има претенцията да е далеч по-грандиозен, отколкото всъщност е.

Подходящо за фенове на:
At the Gates, Hatesphere, The Crown, Devildriver, Korn и др.
Автор: Undepth
-=6/10=-

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "The Haunted - 2011 - Unseen"

  1. Анонимен says:

    Аз съм твърдо за експериментирането и развитието в музиката. Малко странно звучи музиката след като се налага да я свържеш с името "The Haunted".
    Голям плюс е, че са успели да впишат целия материал в 40 минути, защото мисля, че повече от това време щеше да навреди на възприятието на албума.
    От една страна се надявах тайно на момент, където ще прозвучи по-сериозна резачка, от друга с лека усмивка се радвах, че това не се случва.

    За модерен албум от друга банда бих дал с лекота 7/10, но защото носи името "The Haunted" 4.5/10.

    Творбата никак не е лоша, напротив, дори я слушах с изявен интерес, но все нещо ме "преследваше" през цялото време... може би носталгия!

  2. Анонимен says:

    И мен ме преследваше и знам какво...all againts all