TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Kill the Romance - 2011 - For Rome And the Throne

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 24, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Inverse Records
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/killtheromance1

Такаaa. Първо пичовете са финландци и това само по себе си е знак, че няма как да не сме попаднали на качествена продукция. И наистина така се получи! Още на втората песен от този албум започнах да си клатя главата одобрително, а съседът започна недоволно да чука по парното - друг сигурен знак за качество на продукцията. Тук е важно да споменем, че това е от онзи тип мелодет с два типа вокали - екстремни и чисти. И двата вида се изпълняват доста сполучливо, при това от един и същи човек. Звукът пък като цяло е доста добър, но трудно би било другояче щом става дума за мелодет банда от Финландия. Сред малкото проблеми на този албум е миксирането на барабаните, чиито звук излиза на много преден план и по някое време става жестока думканица (какъвто беше случаят в дебютния албум на Fear of Domination, ако се сещате). Това обаче няма да ви развали кефа от него в никакъв случай. Kill the Romance можеха също така да увеличат силата и количеството на електрониката, защото там, където се чува, тя е просто на най-най-най подходящото възможно място за нея. Ама здраве да е. И така, за да приключим, нека си кажем, че албумът си заслужава парите и дава на феновете изненадващо силен мелодет, на който хем да подивеете, хем да си попеете.

+ + + + Плюсове.......:
Разнообразно звучене.
И чистите и екстремните вокали се отличават с високо качество.
Добри китарни сола.

- - - - Минуси........:
Понякога има неравномерна сила на звучене между различните инструменти.
Албумчето плаче за повече електроника (но не и прекалено много).

Подходящо за фенове на:
Mercenary, Before the Dawn, Pain Confessor, Naildown и др.
Автор: Warzone
-=8/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Kill the Romance - 2011 - For Rome And the Throne"