TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Kotiteollisuus - 2011 - Kotiteollisuus

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 03, 2011 0 коментара

Стил......: Hard Rock/Heavy Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Johanna Kustannus
Отнема....: 61 минути

www.myspace.com/kotiteollisuus

Случвало ли ви се е да харесвате дадена банда в продължение на година и когато ви попитат за нея дори да не можете да  й произнесете името? На мен ми се е случвало и вярвам, че разбирате защо, съдейки по заглавието на това ревю. Kotiteollisuus (няма да ви казвам пък колко време копирах името, защото никога не го пишех правилно) обаче са една много специална и различна от всичко останало банда, не просто защото имат сложно за произнасяне и писане име. В тези 20 години, през които съществува, домашната индустрия (превод на името им) на групата произведе 10 албума и днес, явно по случай 20-годишнината, издава своя 11-ти (и едноименен) такъв. В него са излети меланхолията, враждебността и цялото това сърдито звучене, които направиха групата толкова популярна не само в родината им, а и извън нея в последните няколко години. Албумът е осезаемо по-мрачен и бавен от предшествениците си, като на места дори бие директно на дуум метъл. Както казах обаче, зад този семпъл меч стои всяко от лицата на групата през годините, така че няма как да не чуете и от онези забиващи, мощни и същевременно мелодични тракове, каквито само Kotiteollisuus (сам го написах!) могат да направят. Това е то, в общи линии. Забавеното темпо, ултра-ниско настроените китари и мрачните клавишни, изсвирени от небезизвестния Туомас Холопайнен (Nightwish) може да ви навеят не особено щастливи чувства и да ви накарат да се замислите дали това не звучи като прощален албум (дано не, защото наистина звучи така), но и да искаме, няма за какво да се сърдим на Kotiteollisuus, защото те и без нас са достатъчно сърдити. А в този албум ще разберете точно колко са сърдити на света. Може би малко в повече...

+ + + + Плюсове.......:
Ходи сбъркай Kotiteollisuus, ако си нямаш друга работа.
Над час материал, даващ възможно най-цялостна представа за групата.
Когато искат да са (и са) тежки и мелодични го правят впечатляващо добре!

- - - - Минуси........:
По някое време много ги избива на дуум, от което няма как да съм доволен.
Темпото в повечето песни е или средно, или бавно. Ноу лайк.

Подходящо за фенове на:
Viikate, Timo Rautiainen, Maj Karma, Ruoska, Stam1na и др.
Автор: Testset
-=7/10=-

Categories: , , ,

0 Response for the "Kotiteollisuus - 2011 - Kotiteollisuus"