TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Onward To Olympas - 2011 - The War Within Us

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 15, 2011 0 коментара

Стил......: Christian Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Facedown Records
Отнема....: 34 минути

www.myspace.com/onwardtoolympas

Onward To Olympas издадоха предния си албум преди малко повече от година. С него момчетата определено показаха истински потенциал! Днес групата е в малко по-различен състав (с нов барабанист и китарист/бек-вокалист). В този си вид групата сътворява "The War Within Us". Албумът не показва нещо кой знае колко оригинално и впечатляващо, но запазва силните си позиции, завоювани с "This World Is Not My Home" и прави съвсем малка и плаха крачка напред. "The War Within Us" е доста мощен и надъхващ, благодарение най-вече на добрата китарна работа, плътните и ниски крещящи вокали и крайно мелодичните припявания на новия китарист/вокалист на групата. Не се лъжете обаче, че тук ви чака модерен мелодичен метълкор. Чистите вокали се използват сравнително рядко и винаги на правилните места, което е голям плюс за абума. Друга силна страна в "The War Within Us" са силните послания, които ако чуете и разберете могат само да ви надъхат допълнително (в случай, че сте християнин). И така, като цяло - нов добър, но не и перфектен албум от Onward To Olympas, със съвсем лек общ напредък за цялата група, но без особени изненади. Очакваме да чуем какво ще ни предложат следващия път, защото пичовете са на ръба да влязат в дебрите на еднообразието и тогава... просто няма да е толкова интересно.

+ + + + Плюсове.......:
Добър баланс между бласт бийтове, брейкдауни и китарна работа.
Силни лирически послания в религиозна насока.
Крачка напред за групата като цяло, във всяко едно отношение.

- - - - Минуси........:
Опасно близо са до еднообразието.
Няма да чуете нещо нечувано досега в този албум.

Подходящо за фенове на:
For Today, August Burns Red, War of Ages, The Acacia Strain и др.
Автор: Testset
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Onward To Olympas - 2011 - The War Within Us"