TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Protest The Hero - 2011 - Scurrilous

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 20, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive Metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: Underground Operations
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/protestthehero

Това им харесвам на прог/техничните банди - не ги е страх да се променят и развиват. Точно това правят и Protest The Hero в "Scurrilous". Без особена претенциозност ни поднасят един изключително техничен и адски прог метъл албум, само че вече на няколко крачки встрани от доскорошното метълкор звучене. Разбирайте, че екстремни вокали почти няма къде да чуете, освен съвсем малко в "Tapestry". В същата обаче ще чуете и едни от най-високите тонове, излизали от устата на Роди Уолкър. Не знам дали заради този контраст или просто заради добрата направа, но именно тази песен за мен е апогеят на този албум и моментът, в който ми изплува мисълта "баси, слушам шедьовър". След този апогей обаче нещата сякаш тръгнаха надолу. Или просто се изморих от толкова техника и показване на умения... Затова намерих за удачно да спра албума за 20-ина минутки и после да си го дослушам. И добре сторих, защото иначе сигурно нямаше да усетя грандиозния финал, идващ със "Sex Tapes". Така след преслушването на този албум се убедих, че всеки един от музикантите в Protest The Hero напълно заслужава званието "професор-доктор на технично-прогресивно-метълистичните науки". Пък и за разлика от много от албумите на колегите си, никъде в "Scurrilous" не чух темпото да умира, да се разтягат ненужни локуми, прозявки и типичната за някои американски банди претенция за величие. Напротив - 44 минути стегнат сет с мелодичен, техничен и модерен метъл, без нищо излишно в него. Проблемът му обаче е, че така заприличва на ония бутилки с концентриран "плодов" сок (да не отварям ГМО темата), а именно - по някое време може да ви дойде байгън (да ме извинявате за турцизма, но не сме си измислили такава дума на български). В крайна сметка, колкото и великолепно да е изсвирен този албум и колкото и да е зарибяващ, ще ви трябват много много много слушания, преди да започнете да откроявате песните една от друга и като shuffle ви пусне някоя да кажете "а, е те това е еди-коя си от тоя албум". Във всеки случай чуйте "Scurrilous", дори принципно да не харесвате прогресив метъл и дори ако си мислите, че ще се разочаровате заради поразскъсаната връзка с метълкора.

+ + + + Плюсове.......:
Идеална дължина, иначе щеше да дойде в повече с толкова техничност.
Стегнато изсвирени песни, без излишни "заигравки" и убиване на темпото.
Всеки от музикантите върши работата си толкова добре, че направо не е за вярване!
Мелодичен, техничен, модерен - ако ще е прог, такъв да е!

- - - - Минуси........:
Толкова техника и умения в такава концентрация могат да ви изморят.
Често може да бъркате коя песен точно слушате.

Подходящо за фенове на:
The Human Abstract, Born of Osiris, Dream Theater и др.
Автор: Stahli
-=8/10=-

0 Response for the "Protest The Hero - 2011 - Scurrilous"