TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Rise Against - 2011 - Endgame

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 08, 2011 5 коментара

Стил......: Punk Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: DGC/Interscope
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/riseagainst

С това първо изречение, току-що приключи дебата по въпроса "ама това не е метъл". Оттук нататък започва един адски приятен за слушане пънк-рок албум! Да бъдем кратки. Проблемът на "Endgame" обаче е, че в него кажи-речи няма слаби песни, което автоматично го прави леко еднообразен. Също така, този албум сякаш е разделен на две части. В първата част Тим Макилрот и компания ни показват, че макар вече да не са на по 18 години, все още не са изгубили бунтарския си дух и ни заливат с поредица от 5-6 много здрави, мелодични и динамични парчета. След средата обаче виждаме друго лице на бандата. Темпото рязко спада и песните стават по-неизпипани и сякаш по-набързо направени (макар и не слаби). И тъкмо когато вече се чудим какво става, идва "This Is Letting Go", от която разбираме, че Rise Against не са се предали, а са се примирили, но това не им пречи все още да "си го могат". Последното се потвърждава и от финалния заглавен трак "Endgame". И така, като цяло, с риск да се повторя или потретя - албумът е много приятен и някак леко напомня на скъп, бунтарски и (отново) много приятен кроасан - с много силна първа половина и силен финал, но с малко безвкусен пълнеж в средата.

+ + + + Плюсове.......:
По отношение силни/несилни песни, силните песни имат голямо надмощие.
Личи си, че албумът е записан с кеф и чувство.
Жестоко начало и силен финал.
Rise Against не са се предали!

- - - - Минуси........:
Няколко... да речем, не особено силни и не особено уместни песни след средата.
Някои казват (донякъде с право), че групата все повече заприличва на The Offspring.

Подходящо за фенове на:
The Offspring, Bad Religion, Green Day и др.
Автор: Stahley
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

5 Response for the "Rise Against - 2011 - Endgame"

  1. Анонимен says:

    Албумът е изключително слаб... Никога не съм бил, чак толкова голям фен на Rise Аgainst, но в старите им албуми имаше заряд, а този е доста бевкусен. Не на Offspring, а на Nickelback са заприличали.

  2. Анонимен says:

    Гледна точка на фен. Райс Ъгенст вадят едно рационално чувство в мен, сякаш чета безсмъртните стихове на Ботев или Вазов. Ако искате се смейте - това е лично мнение. Както някой бе казал, знаете ли защо обичам тази група? Защото я слушат разсъдливи хора със собствени индивидуалности. Да, тук задължително зарядът е важен, но по-важното е да разберем за какво пеят в своята музика. С оглед и на предишните албуми и идеологията, която предават тези хора, мога да кажа само ЧЕСТ и РЕСПЕКТ!

    Поздрави от Христо!

  3. marto says:

    Rise against the best band
    haters gonna hate

  4. Анонимен says:

    Аз лично съм доволен от нова албум на Rise Against Прави сте но има в моменти в който би трябвало да направат и малко по слаби песни ! :)

  5. Анонимен says:

    Тъкмо си теглех албума та видях, че имало и ревю. Албума е супер, но този от 2008ма повече ме кефи.