TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Rise Against - 2011 - Endgame

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 08, 2011 5 коментара

Стил......: Punk Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: DGC/Interscope
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/riseagainst

С това първо изречение, току-що приключи дебата по въпроса "ама това не е метъл". Оттук нататък започва един адски приятен за слушане пънк-рок албум! Да бъдем кратки. Проблемът на "Endgame" обаче е, че в него кажи-речи няма слаби песни, което автоматично го прави леко еднообразен. Също така, този албум сякаш е разделен на две части. В първата част Тим Макилрот и компания ни показват, че макар вече да не са на по 18 години, все още не са изгубили бунтарския си дух и ни заливат с поредица от 5-6 много здрави, мелодични и динамични парчета. След средата обаче виждаме друго лице на бандата. Темпото рязко спада и песните стават по-неизпипани и сякаш по-набързо направени (макар и не слаби). И тъкмо когато вече се чудим какво става, идва "This Is Letting Go", от която разбираме, че Rise Against не са се предали, а са се примирили, но това не им пречи все още да "си го могат". Последното се потвърждава и от финалния заглавен трак "Endgame". И така, като цяло, с риск да се повторя или потретя - албумът е много приятен и някак леко напомня на скъп, бунтарски и (отново) много приятен кроасан - с много силна първа половина и силен финал, но с малко безвкусен пълнеж в средата.

+ + + + Плюсове.......:
По отношение силни/несилни песни, силните песни имат голямо надмощие.
Личи си, че албумът е записан с кеф и чувство.
Жестоко начало и силен финал.
Rise Against не са се предали!

- - - - Минуси........:
Няколко... да речем, не особено силни и не особено уместни песни след средата.
Някои казват (донякъде с право), че групата все повече заприличва на The Offspring.

Подходящо за фенове на:
The Offspring, Bad Religion, Green Day и др.
Автор: Stahley
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

5 Response for the "Rise Against - 2011 - Endgame"

 1. Анонимен says:

  Албумът е изключително слаб... Никога не съм бил, чак толкова голям фен на Rise Аgainst, но в старите им албуми имаше заряд, а този е доста бевкусен. Не на Offspring, а на Nickelback са заприличали.

 2. Анонимен says:

  Гледна точка на фен. Райс Ъгенст вадят едно рационално чувство в мен, сякаш чета безсмъртните стихове на Ботев или Вазов. Ако искате се смейте - това е лично мнение. Както някой бе казал, знаете ли защо обичам тази група? Защото я слушат разсъдливи хора със собствени индивидуалности. Да, тук задължително зарядът е важен, но по-важното е да разберем за какво пеят в своята музика. С оглед и на предишните албуми и идеологията, която предават тези хора, мога да кажа само ЧЕСТ и РЕСПЕКТ!

  Поздрави от Христо!

 3. marto says:

  Rise against the best band
  haters gonna hate

 4. Анонимен says:

  Аз лично съм доволен от нова албум на Rise Against Прави сте но има в моменти в който би трябвало да направат и малко по слаби песни ! :)

 5. Анонимен says:

  Тъкмо си теглех албума та видях, че имало и ревю. Албума е супер, но този от 2008ма повече ме кефи.