TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sylosis - 2011 - Edge of the Earth

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 11, 2011 5 коментара

Стил......: Melodic Death/Thrash Metal
Държава...: Англия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 72 минути

www.myspace.com/sylosis

За Sylosis вече няма как да важи доскорошното определение "потенциални надежди". Защото ако с първия си албум те дадоха предпоставки, че "владеят резачките", то сега момчетата поакзват, че могат да се справят като опитни хирурзи. Всяко думкане и малко звученце в този албум е изрязано така, че да няма нито грам излишен саунд, който да развали перфектната картинка на този потенциален шедьовър. Ще ви кажа обаче защо този албум НЕ Е перфектен, колкото и да е добър. Първо, мамка му, 72 минути (без бонуса) е УЖАСНО много време. Не знам кой и как би отделил толкова време наведнъж само за даизслуша този албум наведнъж. Ако не се бях прибрал пеша от работа с този албум, кънтящ от слушалките, сигурно и аз нямаше да успея. Защото ако за цялото това време не сте стигнали ръба на Земята, още преди края на първия час вече ще се молите "Edge of the Earth" да свърши. И то не защото няма какво да се чуе нататък, а защото вече ще сте изморени, изпотени и изцедени от бепзощадните рифове, могъщите барабани и изобщо от цялата тази перфекционизирана касапница. Това е, което ще получите в този албум. 72 минути безкомпромисен, безпощаден, безгрешен мелодет/траш. Да, вече без вокалите на Джейми Греъм, което автоматично ви обяснява защо в "Edge of the Earth" има толкова малко (наистина малко) чисти вокали, но за щастие Джош Мидълтън се справя доста добре с новата си вокална задача, макар да му личи, че това не му е най-голямата сила. И така. Повтарям - този албум можеше да е перфектен и да има 10/10 навсякъде по света. Изморителната дължина обаче му пречи по много причини. Чуйте сами и ще разберете за какво говоря.

+ + + + Плюсове.......:
Хирургически точно изсвирен албум.
Толкова много качествен материал на едно място е рядкост.
Какви барабани, какви китари, каква вихрушка... уау!

- - - - Минуси........:
Можеше да го направят 3-4 часа, както са тръгнали.
Има цели "празни пасажи", направо плачещи за чисти вокали в тях.
Ъм... "Empyreal (Part 2)"... wtf?! Защо?! Какво?!

Подходящо за фенове на:
Testament, Exodus, Destruction, The Scourger и др.
Автор: Zorn
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

5 Response for the "Sylosis - 2011 - Edge of the Earth"

  1. Анонимен says:

    Шедьовър! Чаках с нетърпение, писна ми от албуми по 30 минути, плитчина и тн.
    Дълбок, съвършен албум!
    Това е модерния епик "Shogun" (Trivium), но от друга банда!

    9/10 с лекота от мене!

    Roshko ^^ <3

  2. Анонимен says:

    За мен, това че са свели до минимум чистите вокали е плюс :p Страхотен албум!

  3. Анонимен says:

    никой няма да му сложи 10 по простата причина че друг контролира пазара и съответно устите които го пропагандират, Sylosis остават в по-подходящата (за мен) сянка.

  4. Анонимен says:

    Аз ще изкажа моето мнение за минусите на албума на автора.
    1. 72 минути албум... аз много се зарадвах като разбрах, че ще е толкова дълъг. "Толкова много качествен материал на едно място е рядкост". Кой би искал толкова качествен материал да свърши на 20-тата минута?!? :)
    2. Празните пасажи са си много добре според мен, но наистина можеше да има чисти вокали, но не е проблем. :D
    3. Empyreal Part 2... ами много си е готино понеже sweep picking-а е уникален. А и 1 минути не мисля, че ще обърка нещата. :)
    От мен албума има 10/10. Дълго го чаках да излезе, имах големи очаквания и мога да кажа, че Sylosis ги надминаха. Сега само остава да отидем на концерта им в Каварна. :D

  5. Говорил съм с много хора извън този сайт и навсякъде чувам най-различни мнеия относно плюсове и минусите в този албум. Тези разговори и коментарите тук със същата сила показват, че всичко е изключително субективно. И точно това разнообразие в мненията говори добре за самата група. Важното е да предизвикаш реакция, каквато и да е тя. Sylosis явно успяват. На онези от вас, които ще ги видят в Каварна - покажете им, че българинът има ухо и за млади банди. Наздраве!

    - Zorn