TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Varg - 2011 - Wolfskult

Posted by Today's Metal Crew On събота, март 12, 2011 0 коментара

Стил......: Pagan Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Noise Art
Отнема....: 50(+28) минути

www.myspace.com/varghorde

Когато музикалната индустрия започне постоянно да ни залива с групи, свирещи доста идентична музика, а албуми от знайни и незнайни банди биват издавани само и само да бъде убеден бедния потребител да отиде да си купи поредния диск, то симптомите за износване на стила значи вече са на лице или поне е поел пътя към комерсиализацията. Не мога да си кривя слуха, че точно този албум ми харесва, въпреки твърдата си позиция по въпроса. Това беше само леко отклонение. Момчетата от Германия заедно с небезизвестния продуцент и бивш "свети Мойсеец" Анди Класен са уцелили абсолютния смазващ звук. Няма нещичко, което да не може да бъде чуто от мачкащите двойни каси до най мръснишкия риф, стържещ безмилостно зад старателно изнесените в преден план мелодии. А от побиващото тръпки учестено дишане в "Blutdienst III" като нищо може да получите някой и друг кошмар. Всичко би било перфектно, ако не бе еднообразността, в която потъват повечето от песните, някъде малко след като започват. Убеден съм и че всички, които харесваме този жанр, спокойно можем да посочим по някакъв собствен аналог на всяко от парчетата или поне да поспорим - дали случайно не беше Fjoergyn или пък Finntroll-ско това, което току що сме чули. Ако някъде след 50 минути някой от вълците (тези на обложката, този от името на групата или този в името на албума... вълци навсякъде, братче, а общината нищо не прави по въпроса) още не ви е захапал, можете спокйно да продължите с бонусите към него, където ще се натъкнете на няколко по-интерсни, дори бих казал любопитни копмпозиции и сътрудничества. Ана Мърфи и Маша Скрийм (съответно от Eluveitie и Arkona) прибавят капчици от себе си, но дали случайно или не, явно точно толкова е необходимо за постигане на правилния ефект. Акустичните парчета пък са една от идеите, по които Varg би трябвало да се замислят занапред. Това, че бонус дискът спасява албума обаче е интересна мисъл, която все повече започва да изкристализира в мен след поредното изслушване...

+ + + + Плюсове.......:
Перфектен саунд!
Умерената дължина на парчетата, иначе щеше да е минус.
Бонус CD-то.
Заглавната песен кърти всичко, де що има да се кърти.

- - - - Минуси........:
Еднообразието, в което навлизат песните.
В повечето време спокойно можеш да сбъркаш, че слушаш други групи.

Подходящо за фенове на:
Finntroll, Equilibrium, Fjoergyn, Siebenburgen, Black Messiah и др.
Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Varg - 2011 - Wolfskult"