TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Volcano - 2011 - Mythology

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 31, 2011 0 коментара

Стил......: Power/Thrash Metal
Държава...: Япония
Лейбъл....: Metaloic Core
Отнема....: 49 минути

www.4148.jp/profile_v.html

Дали заради изпитото количество бира, дали поради нещо друго, едва ли има огромно значение, но тази група ме накара искрено да си покуфея. Съвсем така първично и без  особенно  притеснение относно послеусещането във вратните ми мускули. Още с откриващото парче (страшно завладяващо между другото), където под едно име е вплетено интрото и същинската песен, някак си очарованието от комбинацията между глас и китара те качва върху прииждащата вълна цунами. Изобщо не се шегувам с бедствието, сполетяло страната, откъдето е и тази банда - сравнението може и да не е добро, но зарядyt, с който се сдобих, е еквивалентен именно на него. Интересен факт от историята на Volcano e, че от 1994-та до ден-днешен имат числом и словом 3 (три ) албума и 6 (шест) DVD-та!!! Може и по друг начин да го кажем: за последните десет години - два албума и една камара видеа. Странен народ са това японците. За да няма разминавания, ще ви кажа още нещо - не очакайте нещо велико - а нещо... просто адски яко. Например басът - тази година за последно Ajatтara успяха да ме грабнат с него, тук нещата се повториха. Чуйте "Claim" и няма да има нужда от повече обяснения. Тътенът от "Gun Powder", заедно с пеенето през рупор, умелите промени в скоростта в някои от песните, както и мело-спийд-трашът, преливащ в 80-тарската "NWOBHM", са фактори, абсолютно невъзможни за пренебрегване. Бих могъл да продължа с много подробности, но предпочитам да оставя пръстите си върху бирата, докато музиката от този албум за пореден път изпълва пространството около и в мен. И за завършек - неслучайно последната песен в албума се казва "The Head". Защото и да сте я имали (въпросната глаава), след този албум тя ще ви е вече само мил спомен.

+ + + + Плюсове.......:
Не те оставя да бъдеш равнодушен и да си седиш кротко на стола.
10 години чакане си заслужават за такъв албум.

- - - - Минуси........:
Блендата на вокалиста Nov определено навява неизбежни прилики с други имена.
Нужни са поне 4л. бира наблизо, а в тая криза това си е абсолютен минус.

Подходящо за фенове на:
Anthem, Loudness, Judas Priest, Accept и др.
Автор: Nightice
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Volcano - 2011 - Mythology"