TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Xe-None - 2011 - Dancefloration

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 23, 2011 0 коментара

Стил......: Industrial/Dance/Disco Metal
Държава...: Русия
Лейбъл....: Avalon/Marquee
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/xenonerus

Няма какво да ви бавя, ами направо си ви казвам - този албум щеше да е супер добър, ако не бяха вокалистите в него. Защото музиката, мамка му, е чудесна! Не знам за вас, но аз обичам този тип електроники и това "денс-метъл" звчуене, със зариябващи денс-мелодийки и здрави тежки китари. Но фронтменът Lexy Dance и фронтуомънката Evil Ann просто ми бъркат в здравето с мега-нескопосаните си вокални изпълнения. Не знам кой ги лъже толкова много години, че могат да крещят и пеят (сътоветно Лекси и Ан), но досега Xe-None щеше да е група на едно много по-високо ниво, ако не бяха те. Lexy Dance със своето задавено грачене, от което сигурно после го боли гърлото по 3 месеца и Evil Ann с нейното чупещо блиндирани стъкла, мьекащо и фалшиво пеене, което заради ултра-високата си честота сигурно води пред студиото им глутници объркани кучета от 8 съседни квартала. Ако не ми вярвате - чуйте гадното "гласче" от ICQ, казващо "о-оу". Ан пее по-пронизително и досадно. Абе, направо ме е яд, че върху такава готина, добре записана и добре продуцирана музика са сложени да пеят тия хора. Положението е добре единствено в "Dreamcity" и в още няколко кратки, случайни и почти незабележими момента, пръснати из албума. Хубавото на този албум (освен инструментала) е, че групата го предлага за сваляне напълно безплатно на този адрес (цъкате "сюда", после една реклама, чакате 30 секунди, пишете кода и го взимате). Сега обаче пак се сещам за безбрежно противните вокали на Evil Ann и почват да ми идват асоциации за прасета, бисери, метено и изхождания, затова ще спра, преди да съм казал по-лоша дума. Файнъл съмейшън - ако този албум беше записан с правилните вокали, той щеше да е най-добрият на групата досега и щеше да бъде потенциален хит сам по себе си. А и аз щях да му дам десятка! Но сега - цъ.

+ + + + Плюсове.......:
Инструменталната част е страшно добра и зарибяваща.
Звукът е най-добрият, който групата е вадила досега.
Пичовете знаят как да смесят електро/денс/диско и метъл. 

- - - - Минуси........:
Жалкото подобие на вокали, което съсипва целия албум.

Подходящо за фенове на:
Turmion Katilot, Technophobia, 2Unlimited и др.
Автор: Testset
-=N/A=-

0 Response for the "Xe-None - 2011 - Dancefloration"