TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Divinefire - 2011 - Eye of the Storm

Posted by Today's Metal Crew On неделя, април 10, 2011 0 коментара

Стил......: Christian Power Metal  Държава...: Финландия/Швеция
Лейбъл....: Liljegren Records
Отнема....: 54 минути

www.myspace.com/divinefireofficial

2006-та беше годината, в която се запалих с пълна сила по музиката на създадените презс 2004-та Divinefire. Тогава Narnia все още съществуваха, Кристиан още беше техен вокал, а нeговият бъдещ заместник в Narnia Герман Паскал все още не беше пък в Divinefire. Сложна история, нали? Лошо няма. Важното е, че Divinefire засега е един доста солиден, макар и не широко рекламиран проект, който звучи адски мащабно, особено когато имаме предвид, че се състои от само трима човека. Това чувство за голяма тълпа, правеща албума се създава най-вече от неуморния Яни Стефанович, който сам записва всички необходими за един метъл албум инструменти (китари, бас, барабани, клавишни). Но ако не сте чували Divinefire, сигурно се питате - какво точно свирят тия пичове? Отговорът не е еднозначен, но ми е приятно да го напиша - групата свири християнски-ориентиран симфоничен пауър метъл с много допълнителни елементи. Един такъв елемент, например, са екстремните вокали в някои от траковете, поверени на вокалиста на иначе не особено известните Sons of Aeon - Тони Кайконен, който ни кара да се замислим дали не слушаме мелодет албум. Друго приятно, мелодично и красиво допълнение може да чуете и с вокалното включване на съпругата на Яни - Катя Стефанович, която също изпява някой и друг ред в албума. Музиката в "Eye of the Storm", сама по себе си не би трябвало да ви изненадва - типичен европейски пауър метъл, с двойните каси, бързото темпо, солата, епичните симфо-партии... и всичко това, стоящо зад невероятните и разпознаваеми гласове на вече бившите вокалисти на бившите Narnia Кристиан и Герман (който все по-силно ми заприличва на гологлавия Джон Траволта). Не знам какво би ви извинило да пропуснете този албум, ако харесвате този жанр, така че не му мислете много и си поръчайте "Eye of the Storm" - няма да съжалявате!

+ + + + Плюсове.......:
Урок по правене на модерен пауър метъл.
Доста разнообразен, особено имайки предвид, че музиката е изсвирена от 1 човек.
Чудесна съвместна работа между двамата бивши вокалисти на Narnia.
Много сполучливи гост-включвания.

- - - - Минуси........:
Незнайно защо в албума са включени 2 песни от "Glory Thy Name" от 2004-та.
Доста слаба промоция, заради която албумът няма да добие подобаваща популярност.

Подходящо за фенове на:
Narnia, Theocracy, Stratovarius, Seventh Avenue и др.
Автор: Testset
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Divinefire - 2011 - Eye of the Storm"