TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Schwarzer Engel - 2011 - Träume Einer Nacht

Posted by Today's Metal Crew On неделя, май 01, 2011 0 коментара

Стил......: Dark/Gothic Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Trisol
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/schwarzerengelband

Точно година, след като издаде своя дебютен албум "Apokalypse", Dave Jason се завръща с новия студиен албум на Schwarzer Engel "Träume Einer Nacht". Харизматичният мултиинструменталист композира и създава почти сам цялата музика на Schwarzer Engel, което е предпоставка за дорба насоченост на идеите и хомогенен краен резултат. В тези 49 минути ще чуете завладяващ, мрачен и тежък готик метъл, издържан в духа на групи като Samsas Traum, ASP, Eden Weint Im Grab и дори Deathstars. Отдалеч леко лъха и на малко индъстриъл влияние, но електронните звуци в албума са сведени до минимум (ако не броим оркестрациите, които са си клавишни/компютърни), явно поради популярния страх "да не заприличаме на Rammstein, щото пеем на немски". Пеенето на Dave пък е изключително приятно за ухото, вариращо от уверено, плътно и дълбоко чисто пеене до тежки (макар и редки) дет-метъл ревове. В останалите инструментални аспекти (китари, бас, барабани) няма какво толкова да кажем, освен "добре свършена работа", макар и без някаква блестяща виртуозност (която дори би била излишна според мен). Като цяло, в "Träume Einer Nacht" ще можете да се насладите на абсолютно всяка песен, защото слаби такива в него няма, като гостуването на Александър Каще от Samsas Traum в "Fieber Im Blut" е само едно от доказателствата, защото той не се появява като гост-вокал къде да е. Спирам дотук и ви оставям сами да се насладите на албума, пък и защото ако кажа още някоя дума като "аспект" или "хомогенен", ще започна да звуча като  някой претенциозен журналастик...   

+ + + + Плюсове.......:
Добре замислен, добре развит, добре изсвирен, цялостен, завършен албум.
Dave има идеалния глас за тази музика, независимо дали пее чисто или екстремно.
Слуша се на един дъх, при това повече от веднъж.

- - - - Минуси........:
Албумчето не блести с нещо впечатляващо откъм инструментал (но май не му е и нужно).
Забелязват се 2-3 трака, които леко си приличат темпово и композиционно.

Подходящо за фенове на:
Samsas Traum, ASP, EWIG, Deathstars, Rammstein, Cradle of Filth и др.
Автор: Undepth
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Schwarzer Engel - 2011 - Träume Einer Nacht"