TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Sarke - 2011 - Oldahrian

Posted by Today's Metal Crew On събота, май 07, 2011 0 коментара

Стил......: Black/Doom/Thrash Metal
Държава...: Норвегия
Лейбъл....: Indie Recordings
Отнема....: 41 минути

www.myspace.com/sarkeofficial

Мдааа, дали защото все още съм под влиянието на една друга група, или количеството вода, изливащо се последните дни от висините небесни, ме е понаквасило достатъчно, но настроението от албума, който ще ви представя, е едно такова лепкаво, лепкаво, та чак да го сдъвчеш. Да видим за какво иде реч. На първо място участниците. Цели двама. Съвсем небезизвестното лице (виден мизантроп) Nocturno Culto и мистър Sarke, дал името си и на самия проект. Яка блек касапница се очертава, нали? Е, да, ама не. "Oldarhian" съдържа в себе си блек метъл елементи (няма и как иначе с този състав), но стилово напомня по-скоро на последните неща на Darkthrone (като "изрежем" пънк влиянието). Може би ще ви се строи налудничаво и следващото сравнение, за което няма да споря, то си е такова - докато слушах, през цялото време ме преследва идеята за 3,37 пъти (цифрата е избрана случайно) по-тежък Motorhead, в който Леми, докато пее и пие, дъвче едновременно няколко дъвки за подсилване ефекта на гласа си. Всяко едно парче е с консистенцията, за която стана въпрос в началото. Равно темпо, барабани, отчетливи до безумие, чертаещи само един път, стържеща китара, преследваща се с дрезгавия глас от вокалите, злост, сласт и ярост във всяка изсвирена и изпята нота. В последните песни могат да се чуят някои твърди дуум влияния, придаващи странен завършек на създадената предварителна представа, но в никакъв случай няма да я нарушат. Суров и директен - това е цялостната концепция на този албум. Слаб или силен, не бих могъл да кажа. Просто знам, че харесвам такава откровенна музика и този подход за представянето и. Пробвайте го и вие, особено ако сте фенове на по-суровата продукция.

+ + + + Плюсове.......:
Парчето "Pessimist" се е убило за стриптийз, ама много.
Дуум заемките в някои песни.
Гласът на Nocturno Culto e култов.

- - - - Минуси........:
Праволинеен и еднообразен.
Малко повече скорост нямаше да е зле.

Подходящо за фенове на:
Darkthrone, Motorhead, Cemetary, Celtic Frost, Lords of the Stone и др.
Автор: Nightice
-=N/A=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Sarke - 2011 - Oldahrian"