TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Crossfade - 2011 - We All Bleed

Posted by Today's Metal Crew On петък, май 13, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Eleven Seven Music
Отнема....: 48 минути

www.myspace.com/crossfade

Пет години чакахме, за да чуем какво ни е приготвила тази чудесна алтрок банда след нелошия, но доста неуспешен "Falling Away". Чакането не беше чак толкова мъчително, тъй като в жанра постоянно излизат добри албуми, но все пак, виждайки "We All Bleed" с тази му мрачна обложка, ми стана едно такова приятно и леко носталгично, чудейки се "егати, кога минаха 5 години бе". Проблемът е, че за този огромен период момчетата имаха време да направят нещо разтърсващо, с което най-накрая да се утвърдят на сцената, на която вече доста време се клатушкат несигурно като пиян басист. И така, вместо на мощ, зарибяващи мелодии и динамика, Crossfade решиха да заложат на мрачни емоционални парчета. Това играе решаваща роля за темпото в албума, което с малко уговорки можем да наречем "средно" (но имаме едно наум, че де факто си е бавно). Така слушах, времето си минаваше и след 8 поредни бавни песни и чакане на "нещо с темпо", най-накрая осъзнах, че няма смисъл да чакам, затова директно си пуснах наново албума, този път без да чакам нищо. Просто слушах. И така няколко пъти. Постепенно започнах да харесвам някои песни, които в началото дори ми бяха леко досадни и така най-накрая открих своите фаворити - "Prove You Wrong" (която трябва да изслушате докрай, ако искате да харесате) и заглавната "We All Bleed", която се откроява с повече оригиналност от останалите песни в албума. "Open Up Your Eyes" също е един доста добър трак, но повече впечатление ми направи 10-минутната "Make Me a Believer". В нея Crossfade явно държат да покажат, че прогресив рока не им е чужд и че и те могат да правят подобни интересни, и разнообразни (и безметежно дълги) песни. Като цяло "We All Bleed" обаче си остава един мрачен "ставащ" албум, клонящ към "леко посредствен", като това може да се окаже пагубно за и без това несигурната кариера на бандата. Пък и за 5 години феновете заслужаваха нещо повече.

+ + + + Плюсове.......:
Добре продуцирана творба.
На места има по някоя и друга блестяща хрумка.
Личи си, че са вложили много усърден труд и много емоция. Палци горе за това.
 
- - - - Минуси........:
Ужасно бавно темпо. 2-3 песни - добре, но целия албум...
Стряскащо посредствени песни от рода на "Dear Cocaine".
Не особено интересен като цяло.

Подходящо за фенове на:
Hinder, Evans Blue, Adema, Cold, Shinedown и др.
Автор: Stahli
-=6/10=-

0 Response for the "Crossfade - 2011 - We All Bleed"