TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Omega Lithium - 2011 - Kinetik

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 17, 2011 1 коментара

Стил......: Industrial/Gothic Metal
Държава...: Хърватия
Лейбъл....: Drakkar Productions
Отнема....: 48 минути

www.myspace.com/omegalithium

Хърватската електро-готик метъл банда Omega Lithium издаде дебютния си албум "Dreams In Formaline" преди 2 години и веднага се добра до ушите на много фенове на жанра и тяхното одобрение. Добра се и до моите, макар че ако трябва да съм честен, имах по-големи очаквания от тях в самото начало. Добрата новина е, че "Kinetik" е много по-изпипан, зрял и имащ какво да предложи албум. От 40-те песни (и идеи за песни) в него са оставени само 11, като цялата "баластра" е захвърлена настрана и е оставен само "каймакът". Тази липса на "пълнежи" е основната причина "Kinetik" да се превърне в един стегнат, емоционално наситен и зарибяващ албум. Гласът на Мия също се е поошлайфал и вече не я чуваме да излиза от тоналност, както на няколко места се случваше в "Dreams In Formaline". Продукцията също играе голяма роля за доброто звучене на материала в албума. Барабанният звук е най-доброто постижение в това отношение, но няма и как да е другояче, след като с тях се е занимавал барабанният техник на самите Rammstein - Ралф Розенберг. Влиянието на последните пък може да се усети тук и там, но най-вече в "Cut/Forget", чието начало със звуци от десетки маршируващи крака сериозно напомня на "Links 2 3 4". Но стига празно прес инфо. Това, което трябва да знаете е, че този албум звучи... секси. Не само защото Мия е секси, но цялата атмосфера на "Kinetik", с електрониката, леко мрачния, механичен готик саунд... всичко лъха на сексапил. Е, това може да се дължи и на извратеното ми индъстриъл мислене, но пък.. може и вие да усетите нещо подобно. И да, като казах "индъстриъл", се сещам да допълня, че "Kinetik" е много по-"индъстриъл" от предшественика си, което - както и да го погледнем - си е много добре, а песни като "Time of Change", хитовата "Dance With Me" и "I Am God" пък ми дават надежди, че Omega Lithium ги чака едно доста добро бъдеще на индъстриъл/готик метъл сцената. И така, моята препоръка - подкрепете братята (и сестра) хървати, купете си диска, пуснете си го и докато го слушате правете нещо секси (оставям на вашето въображение да реши какво) и стойте на пуснати завеси. "Kinetik" предразполага към подобни неща (и чиста проба мърсуване).

+ + + + Плюсове.......:
Изключително добра продукция и звук.
Повече зрялост във всяко (особено в композиционно) отношение.
Готина атмосфера, зарибяващи мелодии, мощен ритъм, електроника и здрави рифове.

- - - - Минуси........:
И по-добри неща сме чували в жанра.
Спорно е дали вокалите на Мия са най-подходящите за този тип музика. 

Подходящо за фенове на:
Velcra, Interria, Unsun, Deathstars, Rammstein и др.
Автор: Zorn
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

1 Response for the "Omega Lithium - 2011 - Kinetik"

  1. Анонимен says:

    Както казват за тях - Lady Gaga + Deathstars. Който иска може да им гледа клиповете в youtube.
    Аз бих сложил по-висока оценка. Просто всичките песни в албума са добри. Няма слаба. Поради което смятам да си го купя.