TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Unleash the Archers - 2011 - Demons of the Astrowaste

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 23, 2011 1 коментара

Стил......: Melodic Death/Power metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: -
Отнема....: 62 минути 

www.myspace.com/unleashthearchers

Не бих могъл да кажа, че съм особено голям фен на пауър/хеви метъл бандите с женски вокали. На повечето такива просто не им отива да ползват мацки зад микрофона. В случая на Unleash The Archers нещата стоят малко по-различно. Първо, те не правят чист пауър метъл, а пауър метъл с елементи на мелодичен дет. Второ, вокалистката Бритни Хейес има много специфичен, пълен с енергия и завладяващ алт (нисък женски глас), който е основната притегателна сила на този албум и една от причините да го изслушате до края, въпреки голямата му дължина. И трето, Бритни не е сама зад микрофона. Сравнително чести дет-включвания прави и китаристът Брейдън Дичковски, чиято работа обаче можеше и да е малко повече, за да се изравнят пауър/мелодет везните (наклонени в пауър посока). Музикално, можем да кажем, че "Demons of the Astrowaste" си е почти чист пауър метъл с малко елементи на прогресив и метълкор (заради няколкото брейкдауна). Така съчетанието на пауър, мелодет, женски и мъжки (екстремни) вокали и останалите елементи, дава на албума една много специфична атмосфера, в която да се потопите с кеф, особено ако имате на разположение 62 минути. Всъщност, за малко да забравя да спомена, че "Demons of the Astrowaste" е концептуален албум. Цялата история в него се върти около някакъв пич, който отива на някаква планета, намира някакъв прокълнат меч, който покварва душата му и... и в този момент разбрах, че или UTA играят много World of Warcraft, или никога не са я играли, защото историята в албума звучи досущ като историята на Артас, само че в звездно-космически вариант. Даже сега виждам, че абревиатурата на албума всъщност е "DOTA", така че съмненията ми станаха дори по-силни (играчите ще ме разберат). Затова нека спрем дотук и да обощим - "Demons of the Astrowaste" е един епичен, интересен, разнообразен, динамичен, добре изпят и прекалено дълъг албум със собствено звучене и леко клиширана основна история. Добре е, че английският не ми е роден език и не ми дреме особено. Целият албум може да бъде чут и закупен ТУК.

+ + + + Плюсове.......:
Ето една Бритни, която има наистина хубав глас.
Такива албуми не се чуват всеки ден.
Атмосфера, в която да се потопиш, покуфееш и потананикаш.
"Dawn of Ages" и "Realm of Tomorrow" са уникално зарибяващи песни!

- - - - Минуси........:
Прекалено дълъг албум, поради което трудно се слуша на един дъх.
Малко повече екстремни вокали нямаше да са излишни.
Спорно е доколко е интересна историята/концепцията.

Подходящо за фенове на:
Gwyllion, Persefone, Blackguard, Deadlock и др.
Автор: BGMario
-=7.5/10=-

1 Response for the "Unleash the Archers - 2011 - Demons of the Astrowaste"

  1. Luboslav says:

    Много добър, албум. Мисля, че посочените минуси са малко субективни, и бих дам по висока оенка. Но това е мое лично мнение и в никакъв случай не е определящо. Иначе препоръчвам албума много горещо. :)