TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

August Burns Red - 2011 - Leveler

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 26, 2011 1 коментара

Стил......: Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Solid State
Отнема....: ~48 минути 

www.myspace.com/augustburnsred

Трудно е да се прави метълкор на днешно време. Това, че го правят около 7341605 банди изобщо не значи, че е лесно. Още по-трудно става, когато сред конкуренцията ти личат имена като August Burns Red. Тези момчета не си поплюват и правят свой вид метълкор - техничен, мощен, екстремен, иновативен и разбира се, с унищожителни брейкдауни. Изравнената със земята къщурка на обложката най-добре ви описва за какво става дума в "Leveler" - може би най-амбициозният, най-изпипаният и простичко казано, най-добрият албум на групата досега. В него August Burns Red успяват да задържат интереса на слушателя от първата до последната секунда, структурирайки песните си без да следват шаблони и предизвиквайки особен интерес с тракове като "Internal Cannon", в която се отдават на салса ритми по един великолепен начин и "Carpe Diem" - мрачен и епичен трак, който ще ви накара да настръхнете. Хубавото обаче е, че в "Leveler" дори "обикновените" песни са изсвирени така, че да звучат различно, интересно и дори направо епично, като идеални примери за това са откриващата "Empire", "Salt & Light", "Cutting the Ties" и закриващата (и едноименна) "Leveler". Слушайки всичко това, в главата ми идват думи като "атмосферичен", "хомогенен" "елитарен" и "могъщ", но най-правилната дума за този албум може би е думата "всепомитащ". Защото "Leveler" няма да зарадва само метълкор феновете, а дори и претенциозния прог-фен, който не е и подозирал, че може да чуе такава технична китарна работа и такива хирургически точни барабани в метълкор албум. Така че ако желаете, вие също може да станете слушатели на това чудо на съвременния метълкор, наречено "Leveler" и изсвирено от едни от най-добрите музиканти в жанра - August Burns Red. Този албум е просто "над нещата" и веднага щом го чуете, ще разберете защо. Сега стига сте чели същите хвалби, които вече сте чели в 800 сайта и потърсете "Leveler", защото хвалбите по негов адрес изобщо не са напразни.

+ + + + Плюсове.......:
Великолепно структурирани песни - както сами за себе си, така и като цяло в албума.
ABR показват, че неслучайно са смятани за най-добрите музиканти в жанра.
Албумът държи интереса с много и различни похвати и не съдържа нито един "пълнеж".

- - - - Минуси........:
Албумът няма да ви хареса само по субективни причини или ако сте зъл сатаняга.

Подходящо за фенове на:
For Today, Parkway Drive, Architects, AILD, TDWP и др.
Автор: Stahli
-=8.5/10=-

1 Response for the "August Burns Red - 2011 - Leveler"

  1. Анонимен says:

    Много точен коментар за албума. Колкото и суперлативи да се кажат за него и за ABR, не са достатъчни.