TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Our Waking Hour - 2011 - Seconds To Save Her

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юни 20, 2011 0 коментара

Стил......: Alternaive Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: -
Отнема....: ~49 минути 

www.myspace.com/ourwakinghour

Our Waking Hour са поредната американска алтърнатив банда с амбиции за слава. Със своето дебютно отроче Seconds To Save Her", те определено загатват един голям потенциал. В последните години е доста трудно да правиш алтърнатив рок и да не си стереотипен и "Seconds To Save Her" също изглежда такъв на пръв поглед, но момчетата са се постарали да вкарат различни елементи в своите песни и след време разбираме, че това не е просто поредният алт-рок албум. Много за това разнообразие спомага вокалистът Блейн Бекмън, който още в първата песен ни разкрива качествата си – в един момент пее нежно (даже направо си шепне), а в следващия се дере и докарва почти екстремни вокали. Определено неговият глас е основния коз на групата! Друго интересно нещо е, че Our Waking Hour са учудващо добре сработени по стандартите на дебютиращите банда – това е нещо, което рядко се чува и определено радва ухото, защото хармонията е постигната и албумът се слуша много леко. Точно затова не ми се вярва някоя песен да ви дотегне, още повече, че дължината на парчетата е идеално подбрана за жанра. Припевите са зарибяващи, но пък често става прекалено голяма тресня докато те траят, което е основната ми забележка към групата. Като цяло, в "Seconds To Save Her" можете да откриете поне 2-3 "бижута" – като пример ще дам едноименната песен,която е чудесно начало на албума, "Break Me Down", която звучи много мелодично, а и има зарибяващ припев, "Last Song For You" – ужасно готина балада и накрая "Goodnight Misery", в която можем да чуем и добре подбрани женски вокали. И тъй, нека обощим. Our Waking Hour вкарват свежа кръв на алтърнатив сцената - много добре сработени, със страхотен вокалист, здрави рифове и готини, свежи и сравнително разнообразни песни. Проблемите в "Seconds To Save Her" пък се изразяват в прекалено шумния бас по време на припевите и сравнително простичките и кратки китарни сола, които спокойно можеха да доразвият. Липсва и революционната идея, която да отличи албума от "стадото" новоизлизащи алт-рок албуми, но въпреки това ви съветвам да му дадете шанс – според мен напълно си заслужава слушането, като можете да го чуете напълно безплатно още сега на този адрес.

+ + + + Плюсове.......:
Вокалист от много висока класа.
Групата звучи така, все едно свири от поне десетилетие заедно!
Свежи хрумки в почти всяка една песен.

- - - - Минуси........:
Отделни проблеми с баса и китарите.
Забавеното темпо в края на албума леко дразни.
Нищо революционно... засега.

Подходящо за фенове на:
Red, Crossfade, Madina Lake, Trust Company, Saliva и др.
Автор: Dexter
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Our Waking Hour - 2011 - Seconds To Save Her"