TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Rhapsody of Fire - 2011 - From Chaos To Eternity

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юни 28, 2011 1 коментара

Стил......: Symphonic Power Metal
Държава...: Италия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~57 минути 

www.myspace.com/augustburnsred

Точно когато си мислим, че Rhapsody of Fire няма накъде да станат по-епични, Лука Турили и компания ни убеждават в обратното. А "From Chaos To Eternity" е наистина доста убедителен. В наши дни, ако искаш да правиш симфоничен пауър е необходимо или да имаш някаква умпомрачително готина идея, или да си по-епичен от всички останали банди, наблъскали в албумите си хорове и оркестрации през интервал от 10 секунди. Rhapsody of Fire се справят чудесно и с двете - и с идеята, и с това да са по-епични от останалите, макар и без да прекаляват и да се превръщат в холивудски саундтрак с малко китари, както всъщност се получи с ЕР-то им "The Cold Embrace of Fear" миналата година. Не че тук няма оркестрации и хорове, повлияни явно от същите тези холивудски саундтраци, даже напротив, има ги в изобилие, само дето този път са перфектно балансирани, което е в голям плюс за общото звучене на албума. Цялата тази епичност, събрана с все по-отвяващата виртуозност на Лука Турили и Алекс Старополи, невероятните вокали на Фабио Леоне и всички допълнителни елементи (оперно пеене, харш вокали, бласт-бийтове, китарно-клавишни надсвирвания и прочие) в този един час правят "From Chaos To Eternity" един от най-добрите албуми на групата, правени някога, заради което би ми било трудно да ви обясня колко е велика всяка от песните в него поотделно. Това, което мога да ви кажа е, че всеки от траковете е великолепен по свой собствен начин. Няма и помен от еднообразие, умора или тъпчене на едно място. След толкова много години на сцената, Rhapsody of Fire просто проодължават да се развиват! Дъ;го се чудех и коя от песните точно да си определя като любима, но не успях. Може би "I Belong to the Stars" бие останалите с 0.3 идеи, но вече цял месец слушам това чудо и още не съм сигурен, така че... предпочитам да си слушам целия албум от край до край и да се наслаждавам всеки път на великолепието му. Препоръчвам ви да си купите "From Chaos To Eternity" (ако все още не сте) и да направите същото. Защото ако ви се слуша епичен пауър метъл - не знам какво по-добро решение бихте намерили.

+ + + + Плюсове.......:
В този албум просто няма и една слаба минутка. Всичко е него е един голям плюс!

- - - - Минуси........:
5 отделни песни, събрани в едно, само за да се получи 20-минутна песен. Кому е нужно?

Подходящо за фенове на:
Dark Moor, Dreamquest, Blind Guardian, Sonata Arctica и др.
Автор: BGMario
-=9/10=-

1 Response for the "Rhapsody of Fire - 2011 - From Chaos To Eternity"

  1. Анонимен says:

    Мноооооооого добър албум, чак сега намерих временце да го завъртя. Рапсоди пак заиграват с историите от Warhmmer 40000, Некрон, мисля е същият "черен и лошав чичко" от поредицата.., а може и да греша и да става дума за друг Некрон....., но албумът е прекрасен..., след разочароващите последни албуми на любимите ми Хагрд и Терион, поне Рапсоди не се изложиха....., но както винаги казвам това си е мое мнение на неспециалист.
    ahileas