TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Unearth - 2011 - Darkness In the Light

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юли 05, 2011 0 коментара

Стил......: Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Metal Blade
Отнема....: ~32 минути 

www.myspace.com/unearth

Шумно и без много да се церемонят, Unearth издадоха новата си тава "Darkness In the Light", който за феновете на бандата ще се окаже един своебразен eargasm, да ме прощавате за чуждицата. Още в самото начало, с откриващата "Watch It Burn" ще придобиете много представа за това, което ви чака нататък в албума - много мелодет/метълкор, с много сола, китарни техники, дълги инструментални пасажи и редки включвания на чисти вокали (горе-долу през една песен за по няколко секунди). В песни като "Eyes of Black" пък ще започнете да усещате и мощта, излизаща изпод палките на "взетия назаем" от Killswitch Engage барабанист Джъстин Фоли, на който всъщност се дължи и голяма част от това мощно излъчване на албума. Ако сега се замисляте, че може би усещате и лек KSE полъх в него, надали бъркате, защото освен Джъстин Фоли, в албума голям пръст (за щастие не среден) има и продуцентът Адам Дуткиевич, който, ако по някаква случайност не знаете, е китарист на Killswitch Engage. Толкова за KSE. Да се върнем на албума и по-специално на неговата средна част. Тя, ако трябва да сме честни, е най-малко интересната част на албума, благодарение на сравнително еднообразните песни в нея. Под това не разбирайте "песните са със скучна/еднообразна структура", напротив - просто по някое време може да започнете да пропускате къде започва и къде свършва даден трак. Нещата напълно се влошават с объркващата шумотевица "Equinox", но за щастие всичко идва на мястото си впоследствие, за да се порадваме на една добра завършваща част на албума. Най-силната светлина в мрака (или мрак в светлината, както са си кръстили албума момчетата) е именно там и се казва "Overcome" - песен с убийствено начало, преливащо в невероятен припев с добре сработена смесица между чисти и екстремни вокали и голям потенциал да се забие здраво в главата ви. В крайна сметка, смело можем да кажем, че Unearth са сглобили един доста добър албум, чийто основни недостатъци са липсата на революционна идея и приликите между някои отделни песни, които могат да ви накарат да усетите "Darkness In the Light" като сравнително еднообразен албум. Unearth обаче не са вчерашни и много добре знаят какво правят и го правят така, че да ви отвинтят кратуните. Затова дайте на албума повече слушания, ако искате наистина да го харесате и добре усилете звука, за да усетите за какви могъщи рифове иде реч.

+ + + + Плюсове.......:
Много "подреден" албум с перфектен баланс между различните инструменти.
Жестоки рифове, дълги и технични сола, двойни каси, брейкдауни... какво повече?
Чистите вокали са малко, но поставени така, че направо да жадувате за тях. Pretty cool.

- - - - Минуси........:
Забавеното темпо (там, където го има) леко дразни.
Нищо революционно, уви.

Подходящо за фенове на:
Killswitch Engage, Shadows Fall, Chimaira, God Forbid, AILD и др.
Автор: Testset/Dexter
-=8/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Unearth - 2011 - Darkness In the Light"