TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Chiraw - 2011 - Scarecrows & Lullabies

Posted by Today's Metal Crew On петък, юли 01, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Холандия
Лейбъл....: Casket Music
Отнема....: ~60 минути 

www.myspace.com/chiraw1

Отдавна чаках възможност да хвана в ръце този албум и ето, че най-накрая времето и за това дойде. "Scarecrows & Lullabies" ми даде точно това, което очаквах от него - свеж, приятен за ухото мелодичен дет метъл с екстремни и чисти вокали. Още с откриващата "Crystal Skies" ни става ясно, че петимата холандски младежи са израснали много за 3-те години от "Dark Frequencies" насам и че новият албум ще бъде голяма крачка напред за групата. Изичистеният, модерен звук, съчетанието на екстремни и мелодични  пасажи, както и малкото, но умело поставена електроника правят "Scarecrows & Lullabies" един повече от добър албум, за който ми е страшно чудно защо не се говори повсеместно! Защото Chiraw не само имат потенциал - те вече са го реализирали. Малко са дори дъртите банди, които могат да предложат на феновете си цял час първокачествен материал, в който да се мине от типичен модерен мелодет ("Crystal Skies", "Radiant", "Where the End Begins"), през по-разчупените му измерения ("Plague"), стигне се до размазващ модерен траш ("Second Sight") и се свърши с баладичен финал ("All I Needed"). Истинският хит в албума обаче, който директно ме бутна от табуретката, беше "All I Need". В тези 6.37 минути имаше всичко! Меланхолично начало, мощно продължение, унищожителен бас (обърнете му специално внимание) и свръх-мелодичен припев. Какво повече му трябва на човек? Затова, с риск да се повторя - не знам защо тази банда все още не е получила популярността, която заслужава. Слаба промоция или нещо друго? Не знам. Знам обаче, че тези момчета ги чака голямо бъдеще (и надявам се, в голям лейбъл), ако продължават в същия дух. Подкрепете ги и вие, ако желаете, като си купите албума им оттук за има-няма 20-ина кинта.

+ + + + Плюсове.......:
Робърт де Грут се справя чудесно и с двата типа вокали.
Разнообразие, мелодия, мощ, прецизност и... един час първокласен мелодет.
Личи си израстването на бандата от "Dark Frequences" насам.

- - - - Минуси........:
Напълно ненужни интерлюдии.
Леко предвидим на места.

Подходящо за фенове на:
Soilwork, Scar Symmetry, The Interbeing, Twelvestep, Chromium и др.
Автор: Testset
-=8.5/10=-

0 Response for the "Chiraw - 2011 - Scarecrows & Lullabies"