TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Bloodwork - 2011 - Ultima Ratio

Posted by Today's Metal Crew On вторник, август 30, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Sound Guerilla
Отнема....: ~51 минути 

www.myspace.com/bloodworked

        С какъвто и метъл да се захванат немците, винаги им се получава. Точно поради тази причина чаках с огромен интерес да чуя новия албум на ето тези младежи от Bloodwork. И ето, че най-накрая държа "Ultima Ratio" пред себе си.
        Проблемът е, че явно очаквах прекалено много. Вярно, че пичовете предлагат много приятен и умело изсвирен мелодет, но през цялото време нещо просто ми липсваше. Дълго се чудих къде се крие истинският проблем на "Ultima Ratio" и най-накрая си отговорих - в звука. Не знам кой е продуцирал албума и кой го е миксирал, но нещата в това отношение никак не стоят добре. Направо е недопустимо за млада, модерна мелодет банда да има такова нискокачествено звчуене. Барабаните са 8 идеи назад в микса, докатo клавишните са едва доловими на места, а на други са нереално издадени напред. Осъществената шумотевица може много да ви попречи да се насладите на готините идеи, рифове и мелодични припеви, с които е пълен албумът. В песните, където е постигнато звукове равновесие, като например "Nothing In Return", наистина може да усетите на какво са способни Bloodwork. Перфектното съотношение между агресия, мелодия, екстремни и чисти вокали в тракове като този, "In Vein", "Honest Words" и "Eternity Syndrome" също няма как да не ви направи добро впечатление.
        Като цяло обаче, встрани от продукцията, не можем да имаме много забележки към албума. Типичен европейски мелодет, който надали ще ви изненада с невероятно новаторство, но който със сигурност ще ви се забие в ушите за немалък период от време.
        Затова, моят съвет е - чуйте "Ultima Ratio" и се опитайте да се абстрахирате от не толкова перфектното му звучене (на което много от нас свикнаха в последните години), за да му се насладите напълно. Обърнете специално внимание и на песни като "All Things Unsaid" (личният ми фаворит в албума), която можем спокойно да определим като хит, благодарение на разнообразието от стилови похвати в нея.

+ + + + Плюсове.......:
Много добро съчетание на агресия и мелодия (особено във вокално отношение).
Няколко "потенциални хита".
Цели 50 минути материал!

- - - - Минуси........:
Леко некачествен, доста неравномерен и силно небалансиран звук.
Не очаквайте изненади.

Подходящо за фенове на:
The Blinded, Icon In Me, Sarea, Marionette и др.
Автор: Undepth
-=6.5/10=-

0 Response for the "Bloodwork - 2011 - Ultima Ratio"