TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Blue Stahli - 2011 - Blue Stahli

Posted by Today's Metal Crew On петък, август 05, 2011 1 коментара

Стил......: Industrial Rock/Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: FiXT Music
Отнема....: ~43 минути 

www.myspace.com/bluestahli

        Дълго време очаквах този официален дебютен албум на Blue Stahli, който бе предшестван от компилации, ЕР-та и пускани "на час по лъжичка" (почти буквално) нови тракове, семпли и милиони ремикси, точно както сме свикнали да бъде положението при Celldweller. Дългото и изморително чакане леко ме обезвери, затова след като най-накрая този дебют беше реалност на пазара, реших да изчакам няколко месеца, за да видя дали ще го възприемам по различен начин от този, по който го възприемах след първите 1-2 слушания, когато не можех да си намеря място от кеф, че го въртя.
        Е, ако не друго, още го харесвам и още откривам нови елементи в него. Отдавам го на това, че всеки трак по всяка вероятност съдържа трицифрен брой писти и така всеки път мога да отделя внимание на някакъв различен елемент, на който да се насладя изцяло. А елементи - колкото искаш! Скелетът на индъстриъл-рока е покрит с огромни количества drum & bass и алтърнатив метъл, както и онова специфично звучене, което се е утрепало за саундтрак на филми и игри. За моя не особено голяма изненада, се оказа, че Blue Stahli наистина е давал своя музика за десетки филми (като "Race to the Witch Mountain", "Sucker Punch", "The Final Destination" и "Knight Rider"), игри и дори реклами (на "Victoria's Secrets"). Но нямаше и как да е другояче - подобна комбинация от  звученето на банди като Celldweller, Tool и Linkin Park, подкрепено със свръх-модерна електроника, не можеше да не хване вниманието на Холивуд.
        Проблемът, който открих в този албум е, че темпото в него постоянно и постепенно спада с течение на времето, като само закриващата "Give Me Everything You've Got"  прави изключение и удря с динамика и тежък саунд. За разлика от втората част на албума обаче, ударната вълна в началото с "Ultranumb" (най-добрата песен в албума), "Scrape", хитовата "Anti-You" и силно drum & bass-ориентираната "Doubt", няма как да ви остави да си стоите спокойно по столовете.
        В заключение - препоръчвам искрено на всички фенове на електронно-базирания рок и метъл да чуят този официален дългосвирещ дебют на Blue Stahli, ако все още по някаква причина не са го направили. Такава изчистена, качествена, перфектно миксирана, кристално звучаща продукция далеч не се чува всеки ден.

+ + + + Плюсове.......:
Невероятна продукция и звук!
Няколко истински хита като "Ultranumb" и "Anti-You".
Плътност, дълбочина и разнообразие на елементите.

- - - - Минуси........:
Темпото спада доста към края и нещата стават доста "Tool".

Подходящо за фенове на:
Celldweller, Subkulture, Voxis, Tool, Linkin Park и др.
Автор: Stahli
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

1 Response for the "Blue Stahli - 2011 - Blue Stahli"

  1. Анонимен says:

    Имам го целия албум и дискографията на Celldweller, няма толкова добро аранжиране на електроника и метал просто ... гадното само е че текста е някъв депресиращ ама какво да се прай ;д