TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Bury Your Dead - 2011 - Mosh N' Roll

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 01, 2011 0 коментара

Стил......: Metalcore/Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Mediaskare Records
Отнема....: ~30 минути 

www.myspace.com/buryyourdead

        Големи промени настъпиха в редиците на Bury Your Dead през тази година, но не вярвам някой от феновете да се оплаче от тях. Най-важното събитие за BYD, разбира се, е завръщането на Мат Брусо зад микрофона, след като Майк Тери напусна обиден от "дърпането на конците" в бандата. Заедно с него напусна и басистът Крис Кейн, като на негово място се завърна друг бивш член на групата - Арън Патрик.
        Още отсега мога да ви уверя в едно - ще усетите разликата адски силно! Мат Брусо звучи по-сърдит и по-ядосан от всякога, няма и следа от чисти вокали, балади, ню-метъл, пост-хардкор или мелодичен метълкор, така че официално можем да кажем, че "BYD are back" и че ерата на мелодичното им звучене е вече в историята. Тук ви чака само суров, ядосан, агресивен метълкор/хардкор с режещи рифове и трошащи кости брейкдауни. Изобщо, хардкор духът е завзел обложката, звученето и дължината на албума (малко над половин час), така че не настройвайте ушите си за мелодичност, както вероятно сте свикнали, ако сте слушали предните 2 албума на бандата. "The Sirens of Titan" е може би единствената песен в албума, която можем да определим като "сравнително мелодична". Но тракове като "Slaughterhouse Five", "Bluebeard" и "Jailbird" много бързо ще ви избият старите представи, а по всяка вероятност и няколко зъба, особено ако имате възможността и смелостта да посетите някой от новите концерти на BYD. И не че искам да омаловажавам по някакъв начин творчеството на групата с Майк Тери (на което също съм фен), но просто... това са Bury Your Dead в пълния си блясък.
        Както обаче може би и сами се досещате, "Mosh N' Roll" не блести с кой знае каква музикална техника, новаторство или идейност. Чисто и просто мощен, сърдит, добре продуциран и още по-добре звучащ метълкор/хардкор, който 100% ще предизвика касапница на живо. Чуйте задължително, ако сте фен на жанра!

+ + + + Плюсове.......:
Това са Bury Your Dead, които познаваме.
Мат Брусо вади жестоки хардкор вокали. Уникален е, мамка му!
Няма слаби песни. Касапница от край до край.

- - - - Минуси........:
Сравнително еднообразен албум.
Не съдържа нищо, което вече да не сме чували стотици пъти.

Подходящо за фенове на:
Legend, Emmure, Terror, Thick As Blood, FTFD, ABRB,  и др.
Автор: Stahli
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Bury Your Dead - 2011 - Mosh N' Roll"