TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Communic - 2011 - The Bottom Deep

Posted by Today's Metal Crew On сряда, август 03, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive/Heavy Metal
Държава...: Норвегия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~55 минути 

www.myspace.com/communic

        Communic бяха липсващото звено от музикалния небосклон, което се появи в последните години, за да запълни една доста широка ниша от желания за група, обединяваща в себе си откровени дуум влияния, съвременно прог-звучене, и много, много Black Sabbath, но в пауър вариант. Абсолютно математически, със студена скандинавска точност, "The Bottom Deep" ни предлага едно пътуване в измеренията на съзнанието, отмерено с такава точност, че след всяка следваща песен желанието да слушаш още и още расте в геометрична прогресия. Някой математик може би ще ме сдъвче сега, но нека преди това да прослуша в каквато иска последователност произволен брой парчета и спретне една формулка за количественото измерение на качествената музика. После ще говорим. Шегувам се, разбира се. Личният ми фаворит е... поредицата от три парчета - "Destroyer of Bloodlines", "Wayward Soul" и "The Bottom Deep". Гласът на Oddleif Stensland е просто кристален. Тук някъде Мариана Попова би казала, че звукът от пеенето идва през носа и нямаше да се завърти на стола си, но мен точно тази носова бленда ми допада адски много. Всеки тон от китарата е толкова отчетлив, че е направо нечовешки! Мислиш - как е възможно?! Е, явно е. Могат го, там на север.
        Изобщо, достойнствата на "The Bottom Deep" изскачат едно след друго, след всяко ново прослушване. И ако в началото нещо се открои над останалото, то в последствие картината добива завършен вид. Единстеното, което се иска от нас, слушащите тази музика, е да и се отдадем. С душата и ушите си.
        Опитайте от "дъното" на тези момчета и ако не сте се вързали сериозно на някоя от шегите ми, съвсем непринудено ще харесате този размазващ албум.

+ + + + Плюсове.......:
Няма слабо парче на практика.
Чудесен кавър на Over Kill за лимитираното издание.
Супер високо ниво на продуциране.
Атмосфера, братя. Атмосфера.

- - - - Минуси........:
Много тракове са с еднакво темпо и еднаква огромна дължина.
Явно съм пристрастен... Открийте минуси сами, аз не мога. Даже горния не го намерих аз.

Подходящо за фенове на:
Candlemass, Black Sabbath, Nevermore, Opeth и др.
Автор: Nightice
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Communic - 2011 - The Bottom Deep"