TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lou Reed & Metallica - 2011 - Lulu

Posted by Today's Metal Crew On сряда, октомври 19, 2011 7 коментара

Стил......: Avantgarde Rock/Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Warner
Отнема....: ~87 минути 

facebook.com/loureedmetallica

Следващите редове няма да се усладят на хората, които харесват този албум. Моите уважения, приятели, но... просто не четете, ако сте сред тези хора. И така. Деца, наркотиците са лошо нещо. Ако не вярвате, чуйте "Lulu". Според интервютата, взети с Лу Рийд и Metallica, този албум е вдъхновен от някакви пиеси на някакъв немски писател (който никой досега не беше чувал, но сега около 3 милиарда човека ще кажат, че им е любим, че е гений и че ние нищо не разбираме). Не им вярвайте! Този албум не е вдъхновен, а е вдишан! И то под формата на изпарения от една огромна клада с бракувани и потенциално опасни, адски мощни психо-наркотици. Не виждам друго рационално обяснение и причина "Lulu" изобщо да съществува.

Нека обаче споменем, че това не е албум на Metallica. Четворката са нещо като гост-музиканти на Лу. Проблемът е, че май не са подходящите музиканти точно за този проект. Опитват се момчетата да свирят нещо от време на време, вкарват някой и друг здрав риф, но така и не се разбира защо изобщо са се навили да участват в това недоразумение. Тяхната музика е оставена на около 10 децибела под гласа на Лу в крайния микс, което също не е за вярване. По-лошото е, че всъщност Metallica си забиват здраво, а отгоре Лу се прозява, имитирайки фалшиво пеене (представяйте си за какво фалшиво пеене иде реч), при това с уникална старческа енергия (украсена с малко деменция). Още по-лошото е, че неговото ломотене не се връзва по абсолютно никакъв начин с инструментала, звучащ зад него. Това бе един от знаците, ясно показващи, че Лу и Metallica не са работили много-много заедно и по всяка вероятност дори и не са записвали заедно. Metallica си свирят едно, Джеймс си пее към него, а Лу си дърдори нещо съвсем друго през цялото време. Уви, дори адски готините рифове като този в "Dragon" (макар и да се повтаря над 10 минути един и същ) и този в края на "Frustration", не успяват да спасят положението.

Всичко това ме накара да си мисля, че слушам някаква пародия. Подигравка, направена от някой случаен тарикат в домашни условия. Питах се: "Егати, кой е тоя досаден тип, дето се лигави така и се прави на дядка?", пък то си се оказа Лу Рийд. Няма шега, няма измама, няма пародия. Няма и смисъл. Направо да му стане тъжно на човек. От една страна ми е тъжно за Лу Рийд, който звучи като много тежко болен старец. От друга ми е тъжно за феновете на Metallica, които бяха излъгани преди около година, че "се пише нов материал", а след като материалът бе пуснат и закономерно оплют, изведнъж Джеймс каза "това не е албум на Metallica". Тъжно ми става и че някои хора все пак ще намерят някаква музикална стойност в това претенциозно музикално недоразумение. Тъжно ми е и за изхвърлените в този албум здрави рифове, които можеха да послужат прекрасно за бъдещия материал на Metallica.

Хубавото е, че "Lulu" предразполага към здраво изкуфяване. Ако не вярвате - само чуйте колко е изкуфял вече дядо ви Лу. С две думи - не си давайте парите за този албум! По-добре купете малко хероин, надрусайте дъртия клошар от подлеза до вас и го накарайте да пее стари градски песни, докато от VEF-a му бучи "Fuel". Крайният резултат ще е горе-долу същия като "Lulu" (ако не и малко по-добър).

Финален абзац - с него искам да ви призова да си изрежете инструменталните части на Metallica от този албум и да си сглобите от тях една хубава нова тяхна песен, а не да се мъчите час и половина с "Lulu". Пък ако не - приемете "Lulu" като някакво гениално абстрактно изкуство и "оставете невежите да си слушат простия метъл".

+ + + + Плюсове.......:
Няколко страхотни сами по себе си рифа (иначе оценката щеше да е с 1 по-ниска).
Ако не друго, то поне вече знаем със сигурност, че Джеймс не е стол. I AM THE TABLE!!!

- - - - Минуси........:
Лу Рийд звучи напълно неадекватен, извън всякакви тоналности и ритъм.
Гласът на Лу не се връзва изобщо с това, което свирят Metallica.
Догодина да пробват мамбо-метъл с Лу Бега - сигурен съм, че ще звучи по-добре.
Скучно, протяжно, неадекватно и претенциозно - ужасяваща комбинация.

Подходящо за фенове на:
Lou Reed, Metallica... може би... и др.
Автор: Zorn
-=1/10=-

7 Response for the "Lou Reed & Metallica - 2011 - Lulu"

  1. Анонимен says:

    Поредното недоразумение на орк. Математика.................

  2. Анонимен says:

    Цял ден чаках да прочета какво сте написали ;d
    Знаех си че ще е в тоя дух ;d

  3. Анонимен says:

    аз съм фен на metallica, НО и това 1 му е много. тоя Lou Reed трябва да се самоубие ритуално.

  4. Анонимен says:

    Факт, няма да се хареса на феновете на Металика, няма да се хареса и на праволинейния метъл фен. На мен ми допадна защото е добър точно това, че е интересен, ексцентричен, футуристично налудничав дори.. Идеята му е точно такава - да е неочакван, неадекватен и претенциозен и определено успява!

  5. Анонимен says:

    А ето и едно журналистическо ревю по темата - http://www.capital.bg/light/revju/muzika/2011/11/16/1205574_poet_s_kitari/

  6. Анонимен says:

    I AM THE TABLE!!!

  7. Анонимен says:

    Прочетох ревюто на албума на Halloween и реших да прочета пак ревюто за Lulu . Много сте добри в тая си светлина .