TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Alpha Academy - 2012 - Impossible: Possible

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, декември 26, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative/Punk Rock
Държава...: Германия
Лейбъл....: SPV/Steamhammer
Отнема....: ~36 минути 

www.tinyurl.com/alphaacademy

                Щом в кутията пристигне неочаквано промо с не-метъл, често се чудим кой точно да се заеме с него. Затова реших да се жертвам и докато си почивах вкъщи по празниците, се отдадох на малко по-леки жанрове и си надувах този нов албум (излизащ на 24.02.12) на Alpha Academy в продължение на няколко дни. Като човек, напълно незапознат с творчеството им досега, останах приятно изненадан.
        Хубавото на Alpha Academy е, че са неангажиращи. Музиката на момчетата няма някакво силно и настойчиво послание като това на Rise Against или Offspring например, но за сметка на това притежава мелодичността и позитивността на Sunrise Avenue, само че не в техния лигав вариант.
        Пичовете хвърлят тежката си артилерия още в началото със запомнящите се "Rise & Fall" и "Voice of the Voiceless", поддържат духа жизнен с "All Around You" и "Dance the Night Away" в средата и завършват подобаващо с "I Wanna Know" и autotune-изираната "Prototype", като между въпросните тракове е нахвърлян немалко неизбежен пълнеж с тук-там някой приятен проблясък.
        Да обобщим това и бездруго кратко ревю. "Impossible: Possible" е лек, неангажиращ, мелодичен албум, който стои някъде на границата между алтернативния рок и поп-пънка. Така че ако още помните за това ревю в края на февруари (да сме живи и здрави) и ако сте фенове на жанра - хвърлете едно ухо на албумчето - няма нито да ви го отхапят, нито да се изплюят в него.

+ + + + +
Мелодичен, пряитен и неангажиращ албум.
Няколко по-запомнящи се трака.

- - - - -
Не очаквайте чудеса и срещи с радикални музикални иновации.
Малко пълнеж, малко материал за skip...
 
Подходящо за фенове на:
Beatstakes, Green Day, Sunrise Avenue, Guano Apes и др.
Автор: Stahli
-=6/10=-

0 Response for the "Alpha Academy - 2012 - Impossible: Possible"