TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Ground Zero System - 2011 - Counterculture

Posted by Today's Metal Crew On петък, декември 30, 2011 0 коментара

Стил......: Industrial/Death Metal
Държава...: Норвегия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~44 минути 

www.facebook.com/groundzerosystem

                Преди около 3 години за пръв път чух името Ground Zero System, когато групата издаде своя официален дебютен албум "Molotov". Без да преувеличавам, въртях песента им "DEKAYNY" поне по 10 пъти на ден и почти просълзен от радост слушах как най-накрая поне една банда е успяла да съчетае екстремен мелодет с индъстриъл метъл. Затова, когато най-неочаквано (за мен) излезе "Counterculture", веднага се нахвърлих на диска. И ще ви кажа какво открих...
        Първо, усеща се някаква голяма промяна в звученето на групата. Не е нещо радикално и очевадно, но посоката сякаш е по-различна. Заложено е повече на мачкащия, екстремен саунд, отколкото на динамичното индъстриъл звучене. Електрониката все още си е на мястото, но е осезаемо по-малко (и на по-заден план), а чистите вокали... те дори не са и по-малко, а са изчезнали напълно. Саундът също можеше да е по-добър, но в това поле винаги има какво да се желае. Абстрахирайки се от всички тези не особено благоприятни фактори, "Counterculture" е заслужаващ внимание албум. Момчетата наистина са се постарали да "мачкат" и да зарадват всички, на които им се слуша качествен дет метъл с добре подложени електронни елементи, а песни като "Blackout Revolution", "Endgame" и "Seven Bullet Synergy" са добър пример за това на какво са способни GZS.
        Най-общо казано, можем да кажем, че добрите страни на албума са в мачкащия саунд, добре подложената електроника и зловещите вокали на Alf, а слабите - в липсата на по-разнообразно темпо и повече бързи тракове. В крайна сметка ще получите един мрачен, агресивен и мощен албум, който може и да не влезе в "Billboard Top 100", но ще ви даде поне няколко песни, които да задържите в плейъра си, в случай, че ви се дослуша нещо от тоя сорт.
        С тези не особено испириращи, но искрени думи завършваме и последното си ревю за 2011-та година! Оттук нататък очаквайте ревюта на албуми САМО от новата 2012-та година! Cheerz!

+ + + + Плюсове.......:
Mачкащ, мрачен, мощен звук.
Няколко доста запомнящи се трака.

- - - - Минуси........:
Не особено разнообразно темпо.
Липсва скорост на места, а бързите тракове са им сила.
 
Подходящо за фенове на:
ID:Vision, Fear of Domination, Neurotech, Herrschaft, Sybreed и др.
Автор: Zorn
-=7/10=-

0 Response for the "Ground Zero System - 2011 - Counterculture"